Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Ποντάρισμα» στο πολυδύναμο μοσχάτο του ΕΟΣ Σάμου

Το Ian’s Lounge Bar του Regency Casino Thessaloniki διοργανώνει υπό την επιμέλεια του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου μία μοναδική γευσιγνωσία οίνου για τους λάτρεις του καλού ελληνικού κρασιού και όχι μόνο:

«Ταξίδι στο βασίλειο του Μοσχάτου»

Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου από τις 21:00 στο «Ian’s Lounge Bar» το υψηλών απαιτήσεων κοινό του Regency Casino της Θεσσαλονίκης θα γευτεί και θα γνωρίσει την πολυδύναμη ποικιλία του λευκού μικρόρωγου μοσχάτου, με wine pairing μοναδικών μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού από τα μοναδικά αμπελοτόπια σε πεζούλες ξερολιθιάς της Σάμου σε υψόμετρο που φτάνει ως τα 1.000 μέτρα.

Κάθε κρασί συνδυάζεται γευστικά με ένα συγκεκριμένο pairing, για να απογειώσει την εμπειρία. Συγκεκριμένα:

Ψηλές Κορφές (λευκό ξηρό): Σου γεμιστά με μους σολομού

Λευκό Βαβέλ (ημίξηρο) – Κροκέτα Τυριού

Άθικτοι Οίνοι (Φυσικοί Οίνοι – βιολογική & βιοδυναμική καλλιέργεια) :

  • Βουνίτης – Καρπάτσιο λαβράκι
  • Ερημίτης – Σουβλάκι μικρό με ντοματίνι, αλλαντικό και μοτσαρέλα
  • Προφήτης – Καναπεδάκι με πατέ γαρίδας

Αρχέγονα Εδάφη (Ιστορικοί Οίνοι) –  Ταρτάκια με αβοκάντο και γαρίδα

Samos 1963 (γλυκό κρασί, παλαιωμένο 60 χρόνια) – μικρά σοκολατοπιτάκια με ροζ πιπέρια

«Ποντάρετε» στο σαμιώτικο μοσχάτο: Γεύσεις και απόλαυση υψηλού επιπέδου.

Ian’s Lounge Bar, εντός του Regency Casino Thessaloniki

Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου στις 21:00

Πληροφορίες στο 2310 491291

Είσοδος +21 με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...