Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι «Ψηλές Κορφές» πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και εναρμονίζονται με τα τοπικά έθιμα.

Στη Σάμο, δεν είναι τόσο διαδεδομένο το σούβλισμα του αρνιού. Αντίθετα, επιλέγεται συνήθως η παραδοσιακή «γεμιστή αρνίσια πλάτη» με ρύζι, συκωτάκια και μυρωδικά της σαμιακής γης.

Οι «Ψηλές Κορφές», το εξαίρετο λευκό ξηρό κρασί του Συνεταιρισμού της Σάμου, πρωταγωνιστεί στο τραπέζι της Λαμπρής. Ένα κρασί με φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα φρουτώδη και ανθώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα. Στην όψη έχουμε ένα κοσμοπολίτικο ανοιχτόχρωμο κρασί, με αρώματα ροδοπέταλου, βερίκοκου και λεμονιού να κατακλύζουν τη μύτη. Η γεύση του είναι ντελικάτη και ελαφριά, με μια ελαφριά γλυκύτητα που κερδίζει και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή, ενώ ο απολαυστικός χαρακτήρας του μοσχάτου  εκφράζεται με δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια. Το σταφύλι παραγωγής του προέρχεται αποκλειστικά από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες του νησιού, σε παλιές χτιστές πεζούλες  ξερολιθιάς και υψόμετρο μέχρι 1.000 μέτρα.

Γαστρονομικό συνταίριασμα: Ιδανικό ως  απεριτίφ αλλά και για τη συνοδεία φαγητού, καθώς η υψηλή του οξύτητα σε συνδυασμό με την πολύ καλή επίγευση, ανοίγουν για τις «Ψηλές Κορφές» μια πολύ μεγάλη παλέτα συνδυασμών γεύσεων.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8 – 10οC

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε την πώληση κρασιών Château Lafite αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ από δύο κελάρια που ανήκουν σε ένα μέλος της οικογένειας...

REPORTS

Η τέχνη του sabrage, του ανοίγματος μιας φιάλης σαμπάνιας με σπαθί, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θεαματική κίνηση... είναι μια παράδοση που γεννήθηκε...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...