Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο πρωταγωνιστής του NBA CJ McCollum παράγει το δικού του κρασί

Οι οινικές ανησυχίες ενός σημαντικού παίκτη

Ο CJ McCollum, παίκτης της ομάδας Portland Trail Blazers του NBA και αδερφός του Errick “E” Lane McCollum που έχει “περάσει” και από το ελληνικό πρωτάθλημα, έκανε το ντεμπούτο του στο κρασί με το brand McCollum Heritage 91. Το όνομα αυτό, οφείλεται στην οδό που μεγάλωσε και την χρονιά γέννησης εκείνου και της συζύγου του. Το Oregon Pinot Noir, πέρσι, φέρεται να εξαντλήθηκε σε 45 λεπτά μετά την κυκλοφορία σε λιανική τιμή 50 $ ανά φιάλη. Θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί ένα παιχνίδι NBA.

Κυκλοφόρησαν μόνο 133 φιάλες McCollum Heritage 91 2018, σε συνεργασία με το Adelsheim Vineyard. Οι αγοραστές περιορίστηκαν σε έξι φιάλες ο καθένας, που προέρχονταν από αμπελώνες στην περιοχή Chehalem Mountains της Willamette Valley. Είναι γνωστό δε πως το κρασί είναι μεγάλη υπόθεση στο NBA. Αρκετοί παίκτες έχουν αφιερώσει χρόνο για να βελτιώσουν τις γευσιγνωστικές τους ικανότητες εκτός γηπέδων, αλλά ο McCollum είναι από τους λίγους που κυκλοφόρησε την δική του ετικέτα.

Πηγαίνοντας στο Όρεγκον, μαγεύτηκε από τους αμπελώνες και αισθάνθηκε πως βρέθηκε κοντά σε ένα χρυσωρυχείο, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει. Το 2016 ωστόσο, αποφάσισε να διερευνήσει τις ευκαιρίες που υπήρχαν, για να φτιάξει κρασί και να αναπτύξει τη δική του ετικέτα. Έτσι αποφάσισε να εκπαιδευτεί και να συνεργαστεί με ειδικούς του χώρου, ξεκινώντας με τυφλές γευσιγνωσίες την οινοποιό Gina Hennen.

Βλέπω το κρασί ως μέρος του ταξιδιού μου. Με συναρπάζει. Με το McCollum Heritage 91, θέλω να μοιραστώ τις γνώσεις μου και την αγάπη μου για το κρασί, λαμβάνοντας μαζί μου τους οπαδούς και τους λάτρεις του κρασιού.

Το τελικό κρασί, το οποίο είχε παλαιωθεί για 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (26% νέο) πριν από την εμφιάλωση, προέρχεται από τρεις αμπελώνες του Adelsheim πιστοποιημένους ως βιώσιμους από τον οργανισμό «Live» και όλοι βρίσκονται σε ηφαιστειακό έδαφος: Boulder Bluff, Quarter Mile Lane and Bryan Creek.

Το Pinot Noir είναι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας. «Δεν είναι πολύ δυνατό, δεν είναι πολύ ελαφρύ, συνδυάζεται με αρκετά φαγητά. Το Pinot είναι ένα κρασί που μπορείτε να πιείτε », αναφέρει.

Πέρα από το Όρεγκον, οι δικοί του ορίζοντες κρασιού έχουν επεκταθεί κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο NBA. Λέει ότι είναι υπέροχο να μαθαίνεις άλλους οπαδούς του κρασιού, συμπεριλαμβανομένων των παικτών. Τα γούστα αυτών ποικίλουν. Για παράδειγμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Carmelo ‘Melo’ Anthony ,που αυτήν τη στιγμή, είναι επίσης στους Trail Blazers, «είναι ένας μεγάλος μεγάλος άντρας της Βουργουνδίας». Οι κανόνες κοινωνικής απόστασης έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά στο NBA ορισμένοι παίκτες ταξίδευαν στο παρελθόν με κρασί και έφερναν ένα μπουκάλι στο δείπνο μετά τα παιχνίδια, λέει. Στο προσωπικό κελάρι του McCollum υπάρχουν περισσότερα από 500 μπουκάλια τώρα, με τους μεγάλους του Όρεγκον να κάθονται μαζί με κρασιά από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται κορυφαία κρασιά από το  Bordeaux, όπως το Château Margaux, και επίσης από την Ιταλία όπως Sassicaia – που συμπεριλήφθηκαν έπειτα από ένα ταξίδι στην Τοσκάνη πριν από δύο χρόνια. Μερικά από τα Heritage 91 2018 είναι επίσης εκεί, ώστε να μπορεί να το δοκιμάσει κάθε δύο χρόνια καθώς παλαιώνουν στη φιάλη. Έχει μια μεγάλη συλλογή η οποία θα μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα, όπως επισημαίνει.

Ίσως χρειαστεί να δημιουργήσει χώρο για περισσότερα blanc de blancs, τα οποία ανακαλύπτει και έχουν κερδίσει τη προσοχή του . Υπενθυμίζει επίσης ότι απολαμβάνει διάφορα λευκά κρασιά, συμπεριλαμβανομένου του Chardonnay, με το οποίο είθισται να συνοδεύει το σούσι που περιλαμβάνει γαρίδες tempura και χέλια.

Κοιτάζοντας μπροστά, ο McCollum επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει μια vintage έκδοση του Heritage 91 το 2019 και υπαινίσσεται την ύπαρξη νέων εγχειρημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο – κατά μέσο όρο 26 πόντων ανά παιχνίδι – McCollum μας προτρέπει να παρακολουθούμε τον χώρο του κρασιού.

Πηγές: Interview: NBA star CJ McCollum on making his own wine – Decanter

McCollum Heritage 91

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.