Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίνος γίνεται δήλωση ποιότητας με το Πλαγίως Λευκό Chardonnay του κτήματος Βιβλία Χώρα

Ιδιαίτερο κρασί µε κιτρινοπράσινο χρώµα και χρυσαφιές ανταύγειες. Έντονα αρώµατα πραλίνας φουντουκιού, κίτρινων φρούτων µε νότες βανίλιας, µελιού και ξηρών καρπών.

Η προσεκτική επιλογή των σταφυλιών που προέρχονται από τον ιδιόκτητο αµπελώνα του Κτήµατος χαµηλής στρεµµατικής απόδοσης, όπου οι ήπιοι χειµώνες και τα δροσερά καλοκαίρια βοηθούν στην  ιδανική ωρίµαση των σταφυλιών, και η παραµονή του σε δρύινα βαρέλια για 6-8 µήνες χαρίζουν στο κρασί πλούσιο σώµα, ευχάριστη οξύτητα, λιπαρότητα, αρωµατική επίγευση και µεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

Ο τρύγος έλαβε χώρα τέλη Αυγούστου και η οινοποίηση περιλαµβάνει προζυµωτική εκχύλιση και έκθλιψη των σταφυλιών για 18 ώρες, αλκοολική ζύµωση και παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (13,5 % vol.). Η ιδανική θερµοκρασία σερβιρίσµατος είναι 10-12οC.

Πλαγίως Λευκός 2023

Οινοποιείο: Κτήµα Βιβλία Χώρα

Οινολόγος: Βασίλης Τσακτσαρλής

Περιοχή: Παγγαίο Όρος, Καβάλα

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνδυασμός της χαρισματικής γης του Παγγαίου και της εμπειρίας των δημιουργών του, Βασίλη Τσακτσαρλή και Βαγγέλη Γεροβασιλείου, οδήγησε με σταθερά βήματα το Κτήµα...

REPORTS

Με Μεγάλο Χρυσό και 9 ακόμη χρυσά και 3 αργυρά μετάλλια, διακρίθηκαν τα κρασιά του Κτήματος Βιβλία Χώρα στους δύο έγκριτους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου...

REPORTS

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2023, που διεξήχθη πριν λίγες μέρες, ο Όβηλος Λευκός 2021 του Κτήματος Βιβλία Χώρα, διακρίθηκε ως «ο...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η μείωση του ενδιαφέροντος για το αλκοόλ μεταξύ των νεότερων γενεών ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τους παράγοντες του κλάδου. Τι θα γινόταν αν οι...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με ενδεχόμενους νέους δασμούς στο ευρωπαϊκό κρασί. Την Τρίτη, 6 Μαΐου, ο Christophe...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η εξέταση, ανάλυση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τον αμπελοοινικό τομέα σε όλα τα στάδια ανάπτυξής του, όπως η αλυσίδα παραγωγής, η βελτίωση...