Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Taylor’s εγκαινιάζει το Very Very Old Tawny Port

Η Taylor’s ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Very Very Old Tawny Port (VVOP), της τελευταίας από μια σειρά περιορισμένων εκδόσεων πολύ λεπτών και σπάνιων Ports, η εμπειρία των οποίων είναι ένα «σπάνιο προνόμιο» σύμφωνα με την εταιρεία MD Adrian Bridge.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αναμφίβολα, το χαρμάνι Taylor’s Very Very Old Tawny Port είναι ένα από τα παλαιότερα κρασιά που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Είναι φτιαγμένο από μια επιλογή από σπάνιες παρτίδες που έχουν ωριμάσει σε ξύλο στα κελάρια του Taylor, μερικές από τις οποίες συγκεντρώνονται πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Adrian Bridge, διευθύνων σύμβουλος της Taylor’s, δήλωσε σχετικά με την κυκλοφορία: «Από το θησαυροφυλάκιο του Taylor με πολύ παλιά αποθέματα βαρελιού, αυτό το VVOP επιβεβαιώνει τη θέση του Taylor ως ηγέτη στην παραγωγή των ωραιότερων βαρελιών Ports μεγάλης ηλικίας».

Και προσθέτει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε με τους λάτρεις των Port σε όλο τον κόσμο αυτό το αριστούργημα παλαίωσης βαρελιού».

Παράλληλα, ο David Guimaraens, επικεφαλής οινοποιός της Taylor’s, πιστεύει ότι το νέο χαρμάνι «αντιπροσωπεύει την κληρονομιά της γνώσης των προγόνων που περνάει από τη μια γενιά στην άλλη. την ικανότητα της εξασκημένης ομάδας βαρελοποιών του Taylor, οι οποίοι κατασκεύαζαν τα βαρέλια και τα συντήρησαν όλα αυτά τα χρόνια. την τεχνογνωσία των δασκάλων των κελαριών, που φρόντισαν το κρασί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών στο ξύλο. και την τέχνη των μπλέντερ, που έχουν δώσει στο VVOP την εξαιρετική του ισορροπία και φινέτσα.»

Το VVOP του Taylor θα παρουσιαστεί σε μια ειδική καράφα και μια κομψή πολυτελή ξύλινη θήκη. Μόνο 3.000 φιάλες έχουν παραχθεί και θα διατεθούν σε εξειδικευμένους λιανοπωλητές, έναντι 750 λιρών.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.