Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με έμπνευση και αρώματα από τη δροσιστική ωδή του μοσχάτου το νέο Samos Vin Doux Gelato

Νέο παγωτό με γεύση από το διεθνώς αναγνωρισμένο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, Samos Vin Doux, κυκλοφορεί η σαμιακή εταιρεία Gelateria «Piccolo Posto» Ηλία Γιαννουλόπουλου σε συνεργασία με τους οινολόγους του συνεταιρισμού.

Το Samos Vin Doux Gelato, όπως ονομάζεται το νέο παγωτό είναι διαθέσιμο και σε μορφή sorbet και προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο στη Σάμο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μια ιδέα ξεχωριστή, μέσα στην απλότητά της. Κι ένα παγωτό τόσο απολαυστικό που αποκλείεται να σταματήσετε στις δύο μπάλες… με κίνδυνο να σας εντοπίσουν στο αλκοτέστ!

Παγωτό με γεύση σαμιώτικου μοσχάτου κρασιού: Ολόδροσο Samos Vin Doux Gelato  με αγνά υλικά και πολύ έμπνευση.

Το νέο παγωτό,  το οποίο κυκλοφορεί και σε sorbet, κρύβει στην παγωμένη του καρδιά τη ζεστασιά του ήλιου που εμπλουτίζει το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι της Σάμου με τα αρώματα της πυκνόφυτης σαμιακής γης. Το θρυλικό Samos Vin Doux, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο γλυκό κρασί του Συνεταιρισμού του νησιού, που για αιώνες αποτελεί σύμβολο ταυτότητας και πολιτιστικής υπερηφάνειας για τους Σαμιώτες, εμπλουτίζει τη γεύση του χειροποίητου αυτού παγωτού με αρώματα ώριμου βερίκοκου, μελιού και ανθών πορτοκαλιάς αλλά και μια βελούδινη υφή που μένει αξέχαστη.

Η δημιουργία του Samos Vin Doux Gelato  αλλά και το Sorbet βασίστηκαν σε πολύμηνη έρευνα και πειραματισμό του ιδρυτή της σαμιακής Gelaterias “Piccolo Posto” Ηλία Γιαννουλόπουλου σε συνεργασία με τις οινολόγους του Συνεταιρισμού. Ο σεβασμός στην αυθεντική γεύση του μοσχάτου ήταν πρωταρχικός στόχος, με το κρασί να χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό — όχι απλώς ως αρωματικό στοιχείο.

 «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να μιλάει για τη Σάμο, με τη Σάμο και από τη Σάμο. Το Samos Vin Doux Gelato είναι η ιστορία μας…  συμπυκνωμένη σε μια μπάλα απολαυστικού παγωτού», δηλώνει η ομάδα του Piccolo Posto.

Το παγωτό και η εκδοχή του σε σορμπέ, είναι διαθέσιμα μόνο στη Σάμο, προς το παρόν. Συνοδεύει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι αισθήσεων που ξεκινά από τους ορεινούς αμπελώνες και τις πεζούλες ξερολιθιάς του μοσχάτου και καταλήγει σε δροσιστική, καλοκαιρινή απόλαυση.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Ένα νέο κεφάλαιο για τον αμπελοοινικό τομέα ανοίγει με τη δημιουργία του «House of Clauss», στην Αχαΐα. Πρόκειται για μια νέα ομπρέλα που ενώνει...

REPORTS

Με ξεχωριστή παρουσία και δημιουργικές δράσεις, το Κτήμα Σεμέλη συμμετείχε στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2025, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην αμπελουργική...

REPORTS

Με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων ιστορίας της εμβληματικής ελληνικής Ρετσίνας Μαλαματίνα, οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κλήθηκαν να προσεγγίσουν δημιουργικά το brand, επανασχεδιάζοντας...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, πρώτη παραλαβή στο οινοποιείο. Οικοδεσπότης εδώ, ο οινολόγος, Αλέξανδρος Τζαχρήστας. Το παλιό σπίτι του Ανδρέα Καμπά, ένα μικρό μουσείο. Ο εξοπλισμός...

REPORTS

Ένα νέο κεφάλαιο για τον αμπελοοινικό τομέα ανοίγει με τη δημιουργία του «House of Clauss», στην Αχαΐα. Πρόκειται για μια νέα ομπρέλα που ενώνει...

REPORTS

Ένα ισχυρό πλήγμα για τον ισπανικό αμπελώνα: η σοδειά του 2025 δεν θα φτάσει τους αναμενόμενους όγκους. Η ξηρασία, οι καύσωνες και ο περονόσπορος...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...