Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μειωμένη παραγωγή λόγω ανομβρίας, αλλά υψηλής ποιότητα εσοδεία κρασιών αναμένει η Limnos Wines

Μειωμένη παραγωγή λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας χαρακτηρίζει τον φετινό τρύγο της ένωσης Limnos Wines, που όμως αναμένει μια ποιοτική εσοδεία για τις νέες εμφιαλώσεις, λόγω της ποιότητας που διακρίνει τα οινοποιήσιμα σταφύλια.

Η Ένωση – Limnos Wines ξεκίνησε τον φετινό τρύγο, μόλις, στις 12 Αυγούστου με την συγκομιδή της ποικιλίας μοσχάτου Αλεξάνδρειας, και τον ολοκλήρωσε στις 26 Σεπτεμβρίου με την παραλαβή της τσαμπανάρας.

 

Όπως αναφέρει και ο οινολόγος του οινοποιείου, Βακιρτζής Νικόλαος,  «Ο φετινός τρύγος λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας χαρακτηρίστηκε από πρώιμη ωρίμανση και μείωση της παραγωγής. Ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου με το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το οποίο είχε οξύτητα στα επιθυμητά επίπεδα και έντονο το τυπικό μοσχάτο άρωμα του. Τελείωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου με το Λημνιό που μας έδωσε σταφύλια με πλούσιο χρώμα, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και μαλακές τανίνες».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μείωση παραγωγής που συμπορεύεται με εκπληκτική ποιότητα λόγω των χαμηλών αποδόσεων ανά φυτό φέρνει, σύμφωνα με τους περισσότερους οινοποιούς, ο τρύγος του 2024. Μήπως...

REPORTS

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο βρέθηκε ο τρύγος στην Σαντορίνη, με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Κτήματος Σιγάλα, Στέλλιο Μπουτάρη να χαρακτηρίζει την φετινή παραγωγή ως...

REPORTS

Από τις λίγες περιοχές της Ελλάδας που δεν μετράει τις πληγές της από τους ανοιξιάτικους παγετούς και τα τρία κύματα καύσωνα η Σάμος βλέπει...

REPORTS

Προβλήματα στην ωρίμανση των σταφυλιών, δημιούργησε και στα αμπελοτόπια της Σαντορίνης ο συνδυασμός ανομβρίας και καύσωνα, εντούτοις ο αμπελοοινικός κόσμος του νησιού αισιοδοξεί για...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο φυτοπροστασίας εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου με στόχο την ενημέρωση των αμπελουργών της περιοχής και την σύσταση να...

REPORTS

Την άρση των περιορισμών που απέτρεπαν την μεταφορά σταφυλιών μικρών τοπικών οίνων σε άλλη περιοχή εντός της ευρύτερης ΠΓΕ για την παραγωγή διαμερισματικού οίνου,...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή έχει δείξει τα «δόντια» της σε πολλές παραδοσιακές δυνάμεις του οίνου, όπως την Γαλλία και την Ιταλία, όμως, έχει φέρει στο...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...