Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου τμήματος του ΥΠΑΑΤ, η οινοπαραγωγή το φθινόπωρο του 2020, ανήλθε σε 2.283.229 hl, μειωμένη κατά 6,05% σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2019 (2.424.610 hl).
Η μεγαλύτερη μεταβολή σύμφωνα με επεξεργασία των στοιχείων από την ΚΕΟΣΟΕ αφορά τη μείωση της παραγωγής των οίνων χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη κατά 10,06% (1.528.750 hl/2020 – 1.699.014 hl/2019).
Οι οίνοι με ΠΟΠ, ΠΓΕ και οι ποικιλιακοί παρουσίασαν αύξηση κατά 14,68% (186.658 hl/2020 – 162.826 hl/2019), 1,95% (387.140 hl/2020 – 379.768 hl/2019) και 2,45% (179.852 hl/2020 – 175.514 hl/2019) αντίστοιχα.
Οι οίνοι με ΠΟΠ αντιστοιχούν, στο 8,17% της συνολικής παραγωγής, οι οίνοι με ΠΓΕ στο 16,96%, οι ποικιλιακοί οίνοι στο 7,88% και οι οίνοι χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη στο 66,96%.
Τέλος οι παραγόμενοι ερυθροί και οι ερυθρωποί οίνοι αντιστοιχούν στο 29,62%, ενώ οι λευκοί οίνοι στο 73,38%.
Ακολουθεί πίνακας με τη διαχρονική παραγωγή οίνου από το 1990:
Πηγή keosoe.gr