Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα της Βρετανίας, σύμφωνα με την WSTA

Μιλώντας στην Έκθεση Οίνου του Λονδίνου, ο διευθυντής ρυθμιστικών και εμπορικών υποθέσεων της WSTA, David Richardson, είπε: «Ελπίζω ότι κάποιοι από εσάς έλαβαν τις διάφορες λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει στον κόσμο του HMRC (Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων & Τελωνείων) και της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης» .

Δίνοντας παραδείγματα σχολίων, ο Richardson σε ολόκληρο τον κλάδο, το WSTA είδε ανάμεικτα μηνύματα, για παράδειγμα: «Έχω πρόβλημα με τη Γαλλία». «Είμαι καλά με τη Γαλλία. Αλλά οι Σκανδιναβοί είναι δύσκολοι» και «Είμαι καλά με τους Σκανδιναβούς, αλλά τα ποτά της Ουγγαρίας είναι πολύ σκληρά» αλλά υπήρχε ένα ενιαίο θέμα – όλοι αντιμετώπιζαν δυσκολίες κάποιου είδους που συνδέονται με τον έλεγχο των συνόρων, την επιμελητεία και τη σχετική γραφειοκρατία απαραίτητο για τη μετακίνηση εμπορευμάτων.

Η WSTA συγκέντρωσε «μερικές μικρές συνεντεύξεις προς ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων από πολλούς λιανοπωλητές έως μικρά κεντρικά γραφεία ή ιδιοκτήτες επωνυμιών έως εταιρείες logistics και προσπαθήσαμε να προσδιορίσουμε ποιες ήταν οι κύριες τάσεις», είπε ο Richardson.

«Όλες αυτές οι επιχειρήσεις, όπως θα περίμενε κανείς, έχουν διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, με πολύ διαφορετικές αλυσίδες εφοδιασμού και διαφορετικές σχέσεις με τρίτους παρόχους τους με τους παρόχους λογισμικού τους με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς τους – επομένως οι απαντήσεις δεν ήταν οι ίδιες», εξήγησε. Αλλά αποκάλυψε ότι το WSTA πράγματι πήρε «πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από τους ανθρώπους για το τι βίωναν και πώς φαίνονταν οι τάσεις».

Ο Richardson προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις ποτών έπρεπε να προσέχουν ότι «όσο καιρό πιστεύετε ότι έχετε και όσο καλές πιστεύετε ότι μπορεί να είναι οι σχέσεις σας με την αλυσίδα εφοδιασμού σας, δεν είναι αρκετά καλές και δεν έχετε αρκετό χρόνο» και επεσήμανε ότι περισσότερες επιχειρήσεις «πρέπει να καταβάλουν πολύ περισσότερη δουλειά εκ των προτέρων για να κατανοήσουν τι κάνουν όλοι σε κάθε στάδιο της διαδικασίας» για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.

Ο ίδιος επισήμανε πώς, ακόμα, πολλές εταιρείες ποτών, ιδιοκτήτες επωνυμιών, διανομείς και αγοραστές αποτυγχάνουν να προωθήσουν το σχέδιο, με αποτέλεσμα να ακούει συχνά δηλώσεις όπως «πρέπει να φέρουμε μια αποστολή την επόμενη εβδομάδα» με απάντησή: «Θα έπρεπε να είχες αρχίσει να το σκέφτεσαι πριν από περίπου τρεις μήνες.»

Σύμφωνα με τον Ricardson, “υπάρχει μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών κανόνων” και “αυτό που μπορείτε να κάνετε στην πλευρά του GB των συνόρων δεν είναι το ίδιο με αυτό που μπορείτε να κάνετε στην πλευρά των συνόρων της ΕΕ” και τόσες πολλές εταιρείες πρέπει να το λάβουν υπόψη για το τι επιτρέπεται και δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο παράδοσης πριν αναμένονται αποστολές από διαφορετικές αγορές. Εξήγησε ότι «εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έγιναν αυτές οι αλλαγές τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια και ο τρόπος που καθυστερήσαμε, ορισμένοι άνθρωποι επένδυσαν σχετικά βαριά στην εισαγωγή νέου προσωπικού και νέων συστημάτων» προκειμένου να μετριάσει περαιτέρω ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά υπονοούσε ότι η διατήρηση της ευελιξίας ήταν απαραίτητη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της WSTA, Miles Beale, πρότεινε: «Εάν πρόκειται να ανακάμψουμε ως τομέας και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε ορισμένα από τα πράγματα που έχουν αλλάξει από τότε που φύγαμε από την ΕΕ, καθώς και να αντιμετωπίσουμε ορισμένα από τα πράγματα που είναι αναπόφευκτα πιο δύσκολα , τότε πρέπει να ασκήσουμε πίεση για να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση ακούει».

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο και η Cavino S.A. ήταν το μόνο ελληνικό οινοποιείο που συμμετείχε στη διεθνή έκθεση “The Art of Drinks” στο Άμστερνταμ,...

REPORTS

Η Aston Martin και η Champagne Bollinger ανακοίνωσαν τη νέα τους παγκόσμια συνεργασία, φέρνοντας κοντά δύο εμβληματικά ονόματα της πολυτέλειας. Στο πλαίσιο αυτής της...

REPORTS

Μια νέα απειλή απλώνεται στους αμπελώνες της Ουγγαρίας: η ασθένεια Flavescence dorée, γνωστή και ως «χρυσή κίτρινη φυλλόπτωση». Ανάμεσα στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται και...

REPORTS

Η διεθνής εμπορική δραστηριότητα του κρασιού υποχώρησε αισθητά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, σύμφωνα με στοιχεία τελωνείων που ανέλυσε ο ισπανικός οργανισμός OIVE...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Εκδόθηκε η τελική κατάταξη δικαιούχων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2025-2026, όπου περιλαμβάνονται 940 ΑΦΜ, με το συνολικό ποσό που δικαιούνται να ανέρχεται στα...