Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με τέσσερα βραβεία έφυγε ο ΕΟΣ Σάμου από το διεθνή διαγωνισμό στην Θεσσαλονίκη

Πολλαπλά βραβεία κέρδισε ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα των οίνων που παράγει.

Καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Μasters of Wine, Masters Sommelier και δημοσιογράφοι οίνου, δοκίμασαν και και αξιολόγησαν τα σαμιώτικα κρασιά ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα. Τα ΤΕΣΣΕΡΑ βραβεία που αποδόθηκαν στα κρασιά του Συνεταιρισμού, αποτελούν μια ακόμη πολύ σημαντική αναγνώριση, αποδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε όλη την οινική διαδικασία, από το αμπέλι έως τη φιάλη: Samos Anthemis, Samos Nectar, Samos Vin Doux και Samos Grand Cru, αύξησαν κατά 4 τον αριθμό των εκατοντάδων διακρίσεων που έχουν απονεμηθεί στον ΕΟΣ Σάμου κατά τα 88 χρόνια λειτουργίας του.

Ο  Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος με στόχο να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και τα αποστάγματα. Συμμετέχει σε αυτόν όλος ο κλάδος του κρασιού και τελεί υπό την προεδρία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.

 

Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών αλλά και μεγάλου αριθμού διεθνών και ελληνικών συμμετοχών.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.