Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλοκαιρινές νότες στα κοκτέιλς με επίκεντρο το Samos Vin Doux

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει – φτιάχτηκε για να μαγεύει.

Η βάση του, το εκλεκτό και διεθνώς πολυβραβευμένο Samos Vin Doux, απογειώνει τo cocktail αυτό με την πληθωρική του προσωπικότητα: αρώματα ώριμου βερίκοκου, μελιού, πορτοκαλιού και λευκών ανθέων πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο, αφήνοντας μια μακρά, μεθυστική επίγευση.

Το Samos Vin Doux από Μοσχάτο, ένα εκλεκτό vin de liqueur του Συνεταιρισμού της Σάμου συνδυάζεται με Zubrowka Czarna, μια βελούδινη βότκα με φίνα αίσθηση και Sipsmith Gin, που φέρει νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων. Ο φρέσκος βασιλικός (5-6 φύλλα) δεν είναι απλώς μια αρωματική πινελιά – είναι η γέφυρα που ενώνει όλα τα στοιχεία σε μια φινετσάτη έκρηξη δροσιάς.

Το cocktail ολοκληρώνεται με Simple Syrup και φρέσκο χυμό λεμονιού, που εξισορροπούν τη γλυκύτητα του υπέροχα γλυκού μοσχάτου με μια σπινθηροβόλα οξύτητα. Η μέθοδος είναι απλή αλλά ακριβής:  Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε shaker με πάγο, ανακινούμε δυναμικά και διπλοσουρώνουμε σε ένα παγωμένο martini glass. Η διακόσμηση -ένα φύλλο βασιλικού και λίγο κόκκινο πιπέρι- δίνει χρώμα και άρωμα, προδιαθέτοντας για μια εμπειρία με ένταση και διάρκεια!

Πότε να το απολαύσετε;

Καλοκαιρινό σούρουπο στο μπαλκόνι ή τη βεράντα και τη μυρωδιά του πλατύφυλλου βασιλικού να γεμίζει ευωδιές τη πλάση. Το Doux Basil Smash είναι το cocktail που συνοδεύει ιδανικά κάθε χαλαρή κουβεντούλα με μουσική στο βάθος και την καλοκαιρινή μας διάθεση στα καλύτερά της, να αναζητά κάτι εκλεπτυσμένο αλλά αναζωογονητικό. Ένα ποτήρι που μιλάει για το ελληνικό καλοκαίρι,  με κοσμοπολίτικο ταμπεραμέντο.

Το Doux Basil Smash  Cocktail ακροβατεί σε νότες καλοκαιρινής απόλαυσης, με επίκεντρο το πολύτιμο στολίδι της Σάμου, το  Samos Vin Doux.

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

REPORTS

Μια πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Νίκης Μαραγκού και συνεργατών από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Aarhus University...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε απόσταση από τις πραγµατικές ανάγκες της αγοράς και τις προδιαγραφές που υπαγορεύει η διαχείριση ενός ευαίσθητου προϊόντος όπως είναι το κρασί, δείχνει να...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Σε εξέλιξη παραμένει η 3η πτήση του εντόμου της ευδεμίδας στους κρητικούς αμπελώνες με την πίεση προσβολής να είναι αυξημένη στις μεσοπρώιμες και όψιμες...

REPORTS

Από την 1η Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν μέγιστο δασμό 15% στα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...