Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Ρετσίνα του οινοποιείου Εδανός ταξιδεύει κάθε οινόφιλο σε ορεινούς αμπελώνες µε θέα προς τη θάλασσα

Διακριτικές νότες πευκοβελόνας, µαστίχας και λεµονιού µε στόµα µέτριας έντασης και δροσερής οξύτητας χαρακτηρίζουν τη βιολογική Ρετσίνα Ονοµασία Κατά Παράδοση της Εδανός Οινοποιητική, που παράγεται από ορεινούς αµπελώνες Ροδίτη στην ανατολική Αιγιάλεια.

Η Εδανός Οινοποιητική είναι ένα µικρό οικογενειακό οινοποιείο που από το 1975  συνδυάζει την τεχνολογία αιχµής και την οινική παράδοση δεκαετιών για την παραγωγή ποιοτικών οίνων. Οι αµπελώνες του οινοποιείου είναι φυτεµένοι στον Καλαµιά Αιγιαλείας. Ένα χωριό µε µακρά αµπελοοινική παράδοση και συνέχεια, µέσα στη µοναδικής οµορφιάς και παγκόσµια αναγνωρισµένη αµπελουργική ζώνη της Αιγιάλειας.

Οι άνθρωποι του Οινοποιείου δίνουν έµφαση στις τοπικές ποικιλίες της περιοχής (Ροδίτης, Λαγόρθι, Μοσχάτο Ρίου, Μαύρο Καλαβρυτινό, Μαυροδάφνη) και στη γειτονικής καταγωγής Μαλαγουζιά, ενώ οι µόνες διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητα κτήµατα µε εξαιρετικά αποτελέσµατα είναι το Syrah και το Merlot.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails

Συνεργαζόµενοι για σειρά ετών αµπελοκαλλιεργητές από τον Καλαµιά συµπληρώνουν την παραγωγή του Κτήµατος. Οι περισσότεροι αµπελώνες είναι διαµορφωµένοι σε παραδοσιακό κυπελλοειδές σχήµα και βρίσκονται σε υψόµετρο 300 – 850 µέτρων.

Τα σταφύλια προερχόµενα από τον εξαιρετικό αµπελότοπο της Αιγιάλειας είναι προικισµένα µε µια σειρά εξαιρετικών συστατικών προερχόµενα από τον µοναδικό συνδυασµό του µικροκλίµατος, του γεωλογικού ανάγλυφου της περιοχής, του εδάφους και των ανθρώπων της.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.