Μέχρι τώρα, οι βιολογικές σαμπάνιες δεν αποτελούσαν ένα αναγνωρισμένο χαρακτηριστικό της περιοχής, αλλά με την πάροδο του χρόνου κερδίζουν έδαφος και θα επωφεληθούν από τη σημαντική αυτή νέα άφιξη στην αγορά .
Η Nicolas Feuillatte είναι η κορυφαία μάρκα σαμπάνιας που πωλείται στη Γαλλία,
αντιπροσωπεύοντας μία στις έξι σαμπάνιες που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Με τιμή -όχι μακράν αποκλίνουσα από το σύνηθες- η βιολογική ετικέτα θα διατίθεται μόνο σε καταστήματα
εμπόρων κρασιού, σύμφωνα με την Terroirs et Vignerons de Champagne, τον κορυφαίο συνεταιριστικό όμιλο Champagne.
Το νέο βιολογικό προϊόν προέρχεται από σταφύλι της περιοχής Côte des Bar και στην κοιλάδα Marne.
Στο blend κυριαρχούν το Pinot noir (60%), που συμπληρώνεται από το Chardonnay
(40%). Περιέχει 4,30 γραμμάρια σακχάρων ανά λίτρο και ως εκ τούτου είναι μια Extra
Brut σαμπάνια , στο πλαίσιο μιας σκόπιμης πολιτικής από τον επικεφαλή του κελαριού
Guillaume Roffiaen, «να προσαρμόσει τη δόση σε κάθε ετικέτα για να ενισχύσει
τις γεύσεις και τα αρώματα», αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του κρασιού.
Για να υποστηρίξουν το λανσάρισμα, η ομάδα του «Nicolas Feuillatte Champagnes» ντύνουν την
παριζιάνικη μπουτίκ τους με τα χρώματα της «Organic Extra Brut Collection». Από
τις 25 έως τις 30 Απριλίου, το κατάστημα θα είναι διακοσμημένο με ένα σχέδιο που
θυμίζει τη φυσική αίσθηση της μάρκας.