Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άλλα τρία κτήματα της Moët Hennessy απέκτησαν βιολογική πιστοποίηση

Τρία από τα κτήματα της Moët Hennessy έχουν λάβει νέες πιστοποιήσεις βιολογικών προϊόντων, προωθώντας τους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας μέσω του προγράμματος «Living Soils Living Together»…

Μία από τις πιστοποιήσεις ισχύει για το κτήμα Chateau Galoupet της Moët Hennessy στη Γαλλική Ριβιέρα, στο οποίο έχει απονεμηθεί το καθεστώς βιολογικού παραγωγού από τον Qualisud, τον φορέα διαπίστευσης σε όλη τη χώρα, μετά το έργο του για πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του εδάφους και την υγεία του εδάφους.

Τα νέα σημαίνουν ότι όλος ο αμπελώνας και η οινοποιητική δραστηριότητα του Chateau Galoupet, έκτασης 69 εκταρίων, ταξινομείται πλέον ως βιολογικός και θα εφαρμόζεται πλέον από τον τρύγο του 2023 και μετά.

Προηγουμένως, η εταιρεία είχε επίσης δηλώσει ότι θα σταματήσει τη χρήση ζιζανιοκτόνων στους αμπελώνες της σαμπάνιας, στο πλαίσιο του προγράμματος Living Soils, και έχει κερδίσει ένα βραβείο db green για το έργο της στην περιοχή, μετά το πρώτο της Παγκόσμιο Φόρουμ Ζωντανών Εδαφών τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Επιπλέον, η Moët επένδυσε 20 εκατ. ευρώ σε ένα νέο ερευνητικό κέντρο στη Καμπανία αφιερωμένο στην επιστημονική έρευνα γύρω από την αειφόρο αμπελοκαλλιέργεια.

Παράλληλα, μια άλλη πιστοποίηση δόθηκε σε δύο οινοποιεία στην Αργεντινή, το Chandon Argentina και το Terrazas de Los Andes, στα οποία έχει απονεμηθεί το καθεστώς Regenerative Organic Certified (ROC) από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Regenerative Organic Alliance για τη δική του υγεία του εδάφους και την αναγεννητική γεωργία.

Ο Moët είπε ότι το καθεστώς βασίστηκε στους τρεις πυλώνες της υγείας του εδάφους και της διαχείρισης της γης, της καλής διαβίωσης των ζώων και της δικαιοσύνης στην εργασία, και έχει δει 97 εκτάρια των οινοποιείων εταιρειών στην Αργεντινή να έχουν πιστοποιηθεί ROC με στόχο να φτάσει το 100% έως το 2026 για το Terrazas de Los Andes και 2027 για το Chandon Argentina.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Moët Hennessy είπε ότι οι πιστοποιήσεις «επικυρώνουν το μετασχηματιστικό έργο» που έγινε για τη διαχείριση του εδάφους και τη «δέσμευσή του να παρέχει στους καταναλωτές μας ακόμη καλύτερα κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά».

Τα βραβεία περιγράφηκαν ως «βασικά βήματα» από την διευθύντρια βιωσιμότητας της εταιρείας, Sandrine Sommer.

Είπε: «Αυτές οι δύο πιστοποιήσεις είναι βασικά βήματα για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ενώ αναπλάθουμε τα εδάφη μας και φροντίζουμε τους αμπελουργούς μας. Η απόκτηση αυτών των 2 ετικετών στη Γαλλία και στην Αργεντινή δεν επικυρώνει μόνο τις βιώσιμες πρακτικές μας, αλλά ενισχύει επίσης την αξιοπιστία των αμπελώνων ως υπεύθυνους παράγοντες στον τομέα μας. Θα βοηθήσει επίσης στην περαιτέρω συμμετοχή των ενδιαφερομένων μας στο πρόγραμμα Living Soils Living Together».

Τέλος, η εταιρεία επισήμανε επίσης ότι ένα δεύτερο Παγκόσμιο Φόρουμ Ζωντανών Εδαφών πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2024 για να «συνεχίσει την προσπάθειά της να αποτελέσει καταλύτη για συζητήσεις και λύσεις» σχετικά με την υγεία του εδάφους.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.