Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Long Dai ανακοινώνει τις «εξαιρετικές δυνατότητες» του vintage του 2019

Σύμφωνα με τον Olivier Trégoat, τεχνικό διευθυντή των ακινήτων DBR (Lafite) εκτός Μπορντό, ο τρύγος του 2019 είναι ο τρίτος επιτυχημένος τρύγος για το οινοποιείο. Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Το 2019 ήταν ένας ζεστός και ξηρός τρύγος στην επαρχία Shandong. Σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα vintage, το 2019 δείχνει τελικά ένα πλούσιο φρουτώδες άρωμα, μια πιο περίπλοκη γεύση και εξαιρετική δομή, με λεπτές, κομψές τανίνες. Έχει εξαιρετικές δυνατότητες.»

Κατά την περίοδο της ανθοφορίας τον Ιούνιο, ο αμπελώνας λούζονταν από ηλιοφάνεια και η ποιότητα του καρπού ήταν στη συνέχεια καλή. «Ο καιρός ήταν ξηρός το καλοκαίρι. Για να διασφαλίσουμε την ωρίμανση του καρπού, δουλέψαμε ακούραστα στην άρδευση για να εξασφαλίσουμε επαρκή υγρασία», θυμάται η Denise Cosentino, τεχνική διευθύντρια της Long Dai. «Έχουμε πραγματοποιήσει εντατική συγκομιδή, η όλη διαδικασία είναι σχετικά κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι τα σταφύλια ωριμάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η συγκομιδή για τον τρύγο 2019 ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

Το κρασί είναι ένα μείγμα από 85% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc και 6% Marselan. Σύμφωνα με το οινοποιείο, έχει πολύ ισορροπημένη δομή και πλούσια αρώματα μαύρων φρούτων και ευχάριστων μπαχαρικών.

Το κρασί είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά και διανέμεται από την Pernod Ricard China.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο διεθνές συνέδριο Tomorrow Tastes Meditarranean στην Καλαμάτα (13-14 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη παρουσίαση και προβολή οίνων της Μεσσηνίας στα πλαίσια του προγράμματος...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To WSPC σε συνεργασία με τη Winebox διοργανώνει ένα μοναδικό masterclass με τον Charles Duval-Leroy, επικεφαλής του φημισμένου οίκου Champagne Duval-Leroy την Τετάρτη 29...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να διεισδύει σε κάθε πτυχή του κόσμου του κρασιού, μεταμορφώνοντας έναν τομέα που μέχρι πρόσφατα βασιζόταν κυρίως στην εμπειρία,...

REPORTS

Με απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η υπό στοιχεία Α.1102/27-07-2022 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

Με απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η υπό στοιχεία Α.1102/27-07-2022 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης...