Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το αφρώδες κρασί Cava αναφέρει αύξηση αξίας και όγκου το 2022

Η DO Cava δημοσίευσε την έκθεσή της για το 2022, χαρακτηρίζοντάς την έτος ανάκαμψης για την περιοχή μετά τις οικονομικές δυσκολίες του 2021, με τις συνολικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4,58% σε 249.135 εκατομμύρια φιάλες.

Οι ξένες πωλήσεις στο σύνολό τους αντιπροσώπευαν το 69% των συνολικών πωλήσεων των DOs, σύμφωνα με τη νέα έκθεση. Η Γερμανία διατήρησε τη θέση της ως ο κορυφαίος καταναλωτής (αύξηση 2,22%), ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Σουηδία μπήκε για πρώτη φορά στην κατάταξη των πέντε κορυφαίων αγορών, με πωλήσεις να αυξάνονται κατά 35,34% από έτος σε έτος.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές με σημαντικό δυναμικό, με την Ελβετία (αύξηση 50,36%), τη Βραζιλία (άνοδος 24,30%), την Εσθονία (άνοδος 22,19%) και τη Λιθουανία (άνοδος 21,89%) αυξάνει.

Αύξηση 13,15% παρουσίασαν και οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά φτάνοντας τις 77.807.000 φιάλες. Η επιτόπια συναλλαγή είχε τη μεγαλύτερη επίδραση, με αξιοσημείωτη αύξηση 32,3% σε αξία και 30,4% σε όγκο. Τα κανάλια εκτός συναλλαγών συνέχισαν την ανοδική τάση, λόγω της επιστροφής των προσωπικών αγορών. Το off premise σημείωσε σημαντική αύξηση 10,5% σε αξία και 4,3% σε όγκο.

Η Organic Cava σημείωσε επίσης ανάπτυξη, με τους νέους κανονισμούς να ορίζουν το 2025 ως το έτος κατά το οποίο ολόκληρη η κατηγορία Guarda Superior θα είναι 100% βιολογική.

Ο αριθμός των βιολογικών φιαλών που παράγονται και φέρουν ετικέτα ξεπερνά πλέον τα 32.076.000, με εντυπωσιακή αύξηση 40,70% σε σύγκριση με το 2021.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η DO ελπίζει να προχωρήσει με τη δέσμευσή της να αναδείξει την ποιότητα των κρασιών Cava, συνεχίζοντας τις εργασίες για το Στρατηγικό Σχέδιο για την κατάτμηση και τη χωροθέτηση της Cava σε ζώνες.

Ο Javier Pagés, πρόεδρος του Ρυθμιστικού Συμβουλίου DOP Cava, δήλωσε: «Το 2023 θα είναι ένα έτος συνεχούς δέσμευσης στην βασική ιδέα της ποιότητας από όλους εκείνους τους συνεργάτες της Ονομασίας Προέλευσης Cava που επιδιώκουν να σημειώσουν περαιτέρω πρόοδο ενώνοντας δυνάμεις».

Τέλος, σε συμφωνία με την επισήμανση αυτού του μηνύματος ποιότητας, ο Sergio Fuster, Διευθύνων Σύμβουλος της Codorníu, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Cava της Ισπανίας, μίλησε για το «πλεονέκτημα» της χρήσης γαλλικής ορολογίας στις ετικέτες αφρωδών οίνων προκειμένου να υποδείξει ένα «πρότυπο αριστείας» που σχετίζεται περισσότερο με σαμπάνια.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Central Wine Fair έρχεται τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum...

REPORTS

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Αμπέλου και Οίνου που τιμά τα 100 χρόνια δράσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, και στο πλαίσιο του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα φιλοξενήσει την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για την διάλεξη «Ποιος είμαι; Γιατί γράφω; Πώς γράφω;».

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...