Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επενδύσεις από το αμπέλι ως τη φιάλη για την ποιότητα στο κρασί από το Κτήμα Νικολάου

Η ενασχόληση µε την καλλιέργεια αµπελιών στις παρυφές του βουνού Βέσεζα, στη θέση «Ντουραµάνη» Νεµέας, ξεκίνησε το 1936 από τον ∆ηµήτρη Νικολάου.

Η αγάπη για τα σταφύλια και το κρασί µεταδόθηκε στη δεύτερη γενιά, µε τον Γιάννη Νικολάου να ιδρύει το Οινοποιείο Νικολάου το 1984, µετά την ολοκλήρωση εξειδικευµένων σπουδών στην Οινολογία και την Aµπελουργία στο Μπορντό της Γαλλίας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Βάση, εκτός της γνώσης, υπήρξαν η εµπειρία, το όραµα αλλά και η αγάπη για τον αµπελώνα και το ελληνικό κρασί. Τα τελευταία 20 χρόνια µε τη βοήθεια της τρίτης γενιάς, του επίσης οινολόγου ∆ηµήτρη Νικολάου, επενδύει συνεχώς σε τεχνολογίες αιχµής στην οινοποίηση για τη βέλτιστη αξιοποίηση του ιδιόκτητου αµπελώνα 150 στρεµµάτων.

Στην παρούσα στιγµή το Κτήµα Νικολάου βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και εκσυχρονισµού των εγκαταστάσεων παραγωγής, εµφιάλωσης και αποθήκευσης. Η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων θα επικεντρωθεί τόσο στην κάλυψη του αυξανόµενου δυναµικού παραγωγής, όσο και στην αναβάθµιση του οινοτουριστικού τµήµατος.

Ο οινολόγος Δημήτρης Νικολάου είναι η τρίτη γενιά της οικογενειακής οινοποιητικής επιχείρησης.

Ακολούθως και αναγνωρίζοντας τη δυναµική στην αγορά της Κυδωνίτσας, µέσα στο επόµενο έτος ολοκληρώνεται το πλάνο φυτεύσεων µε στόχο να φτάσει σε έκταση τα 20 στρέµµατα ιδιόκτητου βιολογικού αµπελώνα µε αυτή την σπάνια ποικιλία. Παράλληλα, το Κτήµα Νικολάου ολοκληρώνει το σύστηµα συλλογής και ανακύκλωσης του χρησιµοποιούµενου νερού µειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωµα και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Τέλος για την επόµενη χρονιά ετοιµάζει µια νέα ετικέτα µε βάση το Syrah και το Cab. Sauvignon κλείνοντας τον δεκαετή κύκλο της ανανέωσης από τον αµπελώνα εως και τη φιάλη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...

REPORTS

Σαββατιανό και Ροδίτης σε ποσοστό 50% - 50% συνθέτουν τη Ρετσίνα 2303 του Κτήµατος Νικολάου µε έδρα τη Νεµέα. Ένα κρασί που ξεχωρίζει για...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...