Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δύο σπάνιες φιάλες Dom Perignon magnum του 1966 βγαίνουν στην αγορά

Ο οίκος δημοπρασιών Berkshire Dreweatts πρόκειται να πουλήσει δύο πολύ σπάνιες φιάλες magnum του Dom Perignon του 1966 από μια ιδιωτική συλλογή…

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Οι δύο σπάνιες magnum φιάλες παρουσιάζονται στα αρχικά κουτιά δώρου τους και βρίσκονται χωριστά (εκτίμηση: 600-800 £ + αμοιβές), έχοντας αποθηκευτεί σε άριστες συνθήκες κελαριού για πολλά χρόνια, είπε ο οίκος δημοπρασιών.

Ο ανώτερος σύμβουλος κρασιού της Dreweatts, Mark Robertson, ανέφερε ότι τα δύο «συναρπαστικά» magnum μπουκάλια του τράβηξαν το ενδιαφέρον, όταν τα είδε σε ιδιωτική συλλογή στο Oxfordshire.

«Έχει συνηθίσει κανείς να βλέπει αυτή την ώριμη απόχρωση σε κρασιά αυτής της ηλικίας, αλλά η διαύγεια, η μους και η λάμψη είναι αρκετά εντυπωσιακά», σημείωσε. «Πρέπει να είναι ένα από τα τελευταία από αυτά τα magnum στον κόσμο και είναι προνόμιο να τους προσφέρεις σε τέτοια κατάσταση και να δώσεις σε κάποιον την ευκαιρία να τα απολαύσει. Θα πρότεινα μάλιστα να τα αποθηκεύσετε καλά για άλλα 3 χρόνια για να ανοίξουν για την επέτειο των 60 χρόνων.»

Έπειτα, ο οίκος δημοπρασιών προσφέρει τα δύο μπουκάλια χωριστά προκειμένου «να δώσει σε περισσότερα από ένα άτομα την ευκαιρία να τα πιουν», ανέφερε.

Το Dom Perignon, με το χαρακτηριστικό μπουκάλι σε σχήμα φιάλης του δέκατου όγδοου αιώνα, παράγεται μόνο στα καλύτερα χρόνια, με 45 σοδειές μέχρι στιγμής. Ο αριθμός των φιαλών τείνει να είναι ένα μυστικό που φυλάσσεται με ζήλια από τον ιδιοκτήτη της μάρκας Moët & Chandon, που ανήκει στον όμιλο LVMH.

Τέλος, άλλα κρασιά που προσφέρονται στο Fine and Rare Wine Sale στις 23 Φεβρουαρίου περιλαμβάνουν μια θήκη του 1982 Chateau Gruaud Larose 2eme Cru Classe, Saint-Julien, τα οποία αποθηκεύτηκαν στην αρχική θήκη από χαρτόνι, αν και αφαιρέθηκαν για μεταφορά (εκτίμηση: 3.200 £ – 4.200); έξι μπουκάλια 2020 Domaine Francois Raveneau, Chablis Premier Cru, Butteaux (εκτίμηση: 3.200 – 3.800 £) και έξι μπουκάλια Opus One 2018, Napa Valley (εκτίμηση: 1.200 – 1.500 £).

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Η τέχνη του sabrage, του ανοίγματος μιας φιάλης σαμπάνιας με σπαθί, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θεαματική κίνηση... είναι μια παράδοση που γεννήθηκε...

REPORTS

Το THEMA Λευκό 2024 του Κτήματος Παυλίδη συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, αποσπώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χρυσό Μετάλλιο και τη διάκριση Best...

REPORTS

Το λευκό κρασί «Μέτρον Άριστον» της Οινοποιίας Παπαντώνη, εσοδείας 2024 διακρίθηκε απέσπασε τρία χρυσά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...