Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γερμανοί επαγγελματίες του οίνου εδραιώνουν τη συνεργασία τους με ΕΟΣ Σάμου

Η μακρά κι εποικοδομητική συνεργασία με τους εμπορικούς συνεργάτες του ΕΟΣ Σάμου από τη Γερμανία, εδραιώνεται και διευρύνεται μέσω της πρόσφατης επίσκεψής τους στις ομορφιές της Σάμου, σε ένα μαγικό ταξίδι εικόνων, γνώσεων, γεύσεων και αρωμάτων.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ήταν το Μουσείο Οίνου, μια ουσιαστική αναδρομή στην οινική ιστορία, την παράδοση και την κουλτούρα της Σάμου.

Ο μοναδικής ομορφιάς σαμιακός ορεινός αμπελώνας, ντυμένος με τα εντυπωσιακά  χρώματα του φθινοπώρου και την πολυποικιλότητα της τοπικής χλωρίδας, αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά του σε εκείνους που θέλησαν να τον γνωρίσουν.  Ορεινός βιοδυναμικός αμπελώνας, πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό και για το τέλος, μια ειδικά διαμορφωμένη για επαγγελματίες του οίνου γευσιγνωστική δοκιμή, σε ευφάνταστους συνδυασμούς και εκλεκτά υλικά, που πλαισίωσαν αρμονικά τις μοναδικές εκφάνσεις των κρασιών του Συνεταιρισμού:

Ψηλές Κορφές με μπρικ άγριου σολομού. Μοσχάτο Άσπρο, συνδυασμένο με καρπάτσιο ψαριού. Βαβέλ, ημίξηρο ροζέ με μπουγιαμπέσα. Άθικτος Οίνος «Προφήτης» άψογα συνδυασμένος με γαρίδες τραχανώτο. Άθικτος Οίνος  «Ερημίτης» και αρνί sous vide με πετιμέζι. Άθικτος Οίνος «Βουνίτης» και φρικασέ συναγρίδας. Βαβέλ ημίξηρο λευκό με πλατό τυριών. Samos Grand Cru με creme brulee. Samos Nectar και καρυδόπιτα. Samos Anthemis μαζί με προσούτο και φλοίδες αποξηραμένου σύκου. Samos Vin Doux με πορτοκαλόπιτα.  Samos 1963 σε συνδυασμό με σοκολατίνα με κόκκους  ροζ πιπεριού.

«Η επίσκεψή μας αυτή στο σαμιακό αμπελώνα, με την υπεράνω πάσης προσδοκίας φιλοξενία των ανθρώπων του Συνεταιρισμού, μας «άγγιξαν» την ψυχή…» σχολίασαν οι επαγγελματίες οίνου από τη Γερμανία.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...