Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γερμανοί επαγγελματίες του οίνου εδραιώνουν τη συνεργασία τους με ΕΟΣ Σάμου

Η μακρά κι εποικοδομητική συνεργασία με τους εμπορικούς συνεργάτες του ΕΟΣ Σάμου από τη Γερμανία, εδραιώνεται και διευρύνεται μέσω της πρόσφατης επίσκεψής τους στις ομορφιές της Σάμου, σε ένα μαγικό ταξίδι εικόνων, γνώσεων, γεύσεων και αρωμάτων.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ήταν το Μουσείο Οίνου, μια ουσιαστική αναδρομή στην οινική ιστορία, την παράδοση και την κουλτούρα της Σάμου.

Ο μοναδικής ομορφιάς σαμιακός ορεινός αμπελώνας, ντυμένος με τα εντυπωσιακά  χρώματα του φθινοπώρου και την πολυποικιλότητα της τοπικής χλωρίδας, αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά του σε εκείνους που θέλησαν να τον γνωρίσουν.  Ορεινός βιοδυναμικός αμπελώνας, πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό και για το τέλος, μια ειδικά διαμορφωμένη για επαγγελματίες του οίνου γευσιγνωστική δοκιμή, σε ευφάνταστους συνδυασμούς και εκλεκτά υλικά, που πλαισίωσαν αρμονικά τις μοναδικές εκφάνσεις των κρασιών του Συνεταιρισμού:

Ψηλές Κορφές με μπρικ άγριου σολομού. Μοσχάτο Άσπρο, συνδυασμένο με καρπάτσιο ψαριού. Βαβέλ, ημίξηρο ροζέ με μπουγιαμπέσα. Άθικτος Οίνος «Προφήτης» άψογα συνδυασμένος με γαρίδες τραχανώτο. Άθικτος Οίνος  «Ερημίτης» και αρνί sous vide με πετιμέζι. Άθικτος Οίνος «Βουνίτης» και φρικασέ συναγρίδας. Βαβέλ ημίξηρο λευκό με πλατό τυριών. Samos Grand Cru με creme brulee. Samos Nectar και καρυδόπιτα. Samos Anthemis μαζί με προσούτο και φλοίδες αποξηραμένου σύκου. Samos Vin Doux με πορτοκαλόπιτα.  Samos 1963 σε συνδυασμό με σοκολατίνα με κόκκους  ροζ πιπεριού.

«Η επίσκεψή μας αυτή στο σαμιακό αμπελώνα, με την υπεράνω πάσης προσδοκίας φιλοξενία των ανθρώπων του Συνεταιρισμού, μας «άγγιξαν» την ψυχή…» σχολίασαν οι επαγγελματίες οίνου από τη Γερμανία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την ιστορική, μακραίωνη διαδρομή της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί της Σάμου μα και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα των κρασιών της, μπορεί κανείς...

REPORTS

Με θρησκευτική κατάνυξη αλλά και συνεργατικό πνεύμα πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός για την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου 2025, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025 στις...

REPORTS

Με τέσσερα ακόμη ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ βραβεία τιμήθηκαν τα υπέροχα μοσχάτα διαχρονικής αξίας κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, στον έγκριτο διεθνή διαγωνισμό «Femmes et...

REPORTS

Σε μία κίνηση υψίστης σημασίας για τα κρασιά της Σάμου, αλλά και για το ελληνικό κρασί γενικότερα, ο πρόεδρος του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...