Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ασυνήθιστη έκρηξη σταφυλιών σε αμπελώνα στη Γαλλία

Η φωτογραφία αυτή προκαλεί έκπληξη με την αφθονία ραγών που παρατηρείται πολύ σπάνια σε σταφύλι grenache. Η χρονιά στη περιοχή Gard της Γαλλίας προμηνύεται αφιερωμένη στη συγκεκριμένη ποικιλία.

Φωτογραφία του σταφυλιού Grenache, από τον Nicolas Chollet

Ο Nicolas Chollet, αμπελουργός στο Bezouce, στην αμπελοοινική περιοχή Gard της Γαλλίας βρίσκει το ανωτέρω θέαμα σε ένα κλήμα αμπελιού στον ιδιόκτητο αμπελώνα του ηλικίας περίπου 20 ετών. «Αυτό το κλήμα είναι κατ’εξαίρεση φορτωμένο, ο προκάτοχός μου έβαζε συχνά μια καλή ποσότητα αζώτου». Μόνο αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή την υπερβολική έκφραση βλάστησης. «Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλα σταφύλια καθώς τα αμπελοτεμάχια που βρίσκονται γύρω γύρω είναι από syrah και marselan», προσθέτει ο ίδιος.

Φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στο γκρουπ facebook ”Materiel et viticulture”.

Η δεύτερη αυτή φωτογραφία τραβήχτηκε τέλη Μαΐου και έδωσε το έναυσμα για πολλαπλές αντιδράσεις στα social media. Πολλοί περιμένουν να δουν τι θα δώσει το κλήμα αυτό στη συνέχεια, όπως και τα υπόλοιπα κλήματα Grenache του συγκεκριμένου παραγωγού.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.