Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ 2013

ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΕΙΨΩΝ

ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ 2013

RED WINE

Γλυκύς Ερυθρός

VOL: 11,5 %

Πίσω από την οινοποιητική Λειψών υπάρχουν δύο άνθρωποι με όνειρα και μεράκι. Πρόκειται για τους κυρίους Μανώλη Βαβουλά και Νίκο Γρύλλη. Έπειτα από μακροχρόνια σχεδιαστική περιπλάνηση έβαλαν μπρός το 2013 . Ανάμεσα στους αρχικούς τους στόχους και η αναβίωση του παραδοσιακού γλυκού κρασιού του νησιού από Φωκιανό σταφύλι. ‘Ετσι γεννήθηκε ο Αποσπερίτης, ένα σπάνιο και ξεχωριστό γλυκό κρασί που διαθέτει υψηλές εντάσεις, ισορροπία και ώριμο εξωστρεφή Μεσογειακό χαρακτήρα.

ΧΑΡΤΗΣ

ΛΕΙΨΟΙ-ΦΩΚΙΑΝΟ

GRAPES

ΦΩΚΙΑΝΟ

κρεας κοκκινο
τυρι κοκκινο
λαχανικα κοκκινο
ψαρι κενο
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 97,51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του οινοποιείου Κώστα Λαζαρίδη θα κατέχει η Ολυμπία Συμμετοχών με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής Δημόσιας πρότασης που ανακοίνωσε...

REPORTS

Η Ιταλία μπαίνει στον τρύγο του 2025 με διάχυτη αισιοδοξία. Οι πρώτες κοπές ξεκίνησαν νωρίτερα, τα σταφύλια δείχνουν υγιή και το εθνικό ισοζύγιο γέρνει...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Μικρότερες αποδόσεις, ανώριμα ή «καμένα» σταφύλια, ασθένειες μετά από άκαιρες βροχές και τρύγοι που μετακινούνται νωρίτερα: η κλιματική αλλαγή αναδιαμορφώνει τον ελληνικό αμπελώνα. Από...