Παίρνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα του ο Απόστολος Λύκος το 1991 θέλησε να συνεχίσει την οινική και γαστρονομική παράδοση της οικογένειας και να αναπτύξει ένα σύγχρονο τεχνολογικά οινοποιείο με σεβασμό στην οινική παράδοση της περιοχής και τελικό σκοπό την αναβάθμιση του ευβοϊκού αμπελώνα. Σήμερα διασχίζοντας την αμπελουργική ζώνη του Ληλάντιου Πεδίου, μόλις τέσσερα χιλιόμετρααπό την ιστορική πόλη της Ερέτριας βρίσκεται το Οινοποιείο Λύκος, το οποίο σημειωτέον είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο, προσφέροντας μια οινοτουριστική εμπειρία πολύ υψηλού επιπέδου.
Οινοτουριστική εμπειρία
Συγκεκριμένα οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν γευσιγνωσία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Κόκκινη & Πράσινη» με τα παλιά βαρέλια της οικογένειας που έχουν ζωγραφιστεί και δίνουν μια ιδιαίτερη αισθητική, να ξεναγηθούν στις υπόγειες κάβες με τα δρύινα βαρέλια και στο χώρο της γραμμής εμφιάλωσης. Η εμπειρία αυτή μπορεί να εμπλουτιστεί με γεύμα στο εστιατόριο της οικογένειας Λύκου, που έχει γαστρονομική παράδοση 60 χρόνων και με επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.
Το ιδανικό terroir
Οι αμπελώνες του Οινοποιείου Λύκου, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, εκτείνονται στις πλαγιές της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.
ξεχωριστή συνεργασία ήλιου, γης και ανθρώπινης γνώσης, δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, που συνδυάζει το ιδανικό terroir, το
οποίο μαζί με την αύρα του Ευβοϊκού και τη μοναδικότητα του κρύου χειμώνα, ευνοεί τη φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών. Επίσης
το Οινοποιείο διατηρεί αμπελώνες στην ορεινή Βοιωτία, τη Θήβα και το Κούτσι της Νεμέας σε υψόμετρο 200-550 μέτρων. Η συλλογή
των σταφυλιών γίνεται επιλεκτικά με τα χέρια με πολλή φροντίδα και μεράκι. Οι γηγενείς ποικιλίες που παράγει το Oινοποιείο είναι η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, το Αθήρι, ο Ροδίτης, το Βραδιανό και το Αγιωργίτικο. Αλλά και διεθνείς ποικιλίες όπως S. Blanc, Chardonnay, Malvasia di Candia, Viognier, Grenache Rouge, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah και Muscat.