Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έρχεται η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί 2023, με νέες τεχνολογίες στο αμπέλι

Για δεύτερη χρονιά θα λάβει χώρα η δράση του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί”, με το φετινό θέμα οι Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι.

Με στόχο να γίνει η Κεφαλονιά επίκεντρο για το κρασί και όχι μόνο ένας οινοτουριστικός προορισμός, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς με την Άνθεια Κώτση διοργανώνουν τη δράση αυτή που αποσκοπεί στο να εμβαθύνει πάνω σε μια θεματολογία που αφορά όλους στον κλάδο του κρασιού, με μια ανοιχτή συζήτηση με αξιόλογους ομιλητές. Φέτος, οι Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι έχουν την τιμητική τους, με τη θεματολογία αυτή να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι ομιλητές είναι ο κ. Στέφανος Κουνδουράς, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / γεωπόνος / οινολόγος, o Σταμάτης Διαβατίδης και ο Γιώργος Φεύγας, συνιδρυτές της εταιρείας FarmAir με έδρα στην Αμερική που ειδικεύεται σε νέες τεχνολογίες με drone, και ο Άρης Τσέλεπος οινολόγος του Κτήματος Τσέλεπου. Οι καλεσμένοι θα μιλήσουν πάνω στο θέμα και θα συνομιλήσουν με τους οινοποιούς, οινολόγους και γεωπόνους της Κεφαλονιάς.

17 Ιουνίου, 11:00-13:00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής, Ληξούρι.

Στα πλαίσια του Hub, οι καλεσμένοι θα περιηγηθούν στους αμπελώνες, οινοποιεία και άλλες αξιόλογες τοποθεσίες της Κεφαλονιάς ενώ στην ομάδα θα είναι και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το θέμα στα εθνικά ΜΜΕ.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση είναι όλοι οι άνθρωποι του κλάδου που θα την παρακολουθήσουν δωρεάν. Η προβολή της συζήτησης του Hub θα μεταφερθεί μέσα από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε όλα τα οινοποιεία στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα να μπορούν να ενημερωθούν. Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς αποσκοπεί μέσα από

αυτή τη δράση να προσφέρει γνώση προς τον οινικό κλαδο πόσο μάλλον για ένα ζήτημα που αφορά όλους.

Ευχαριστούμε θερμά την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου για την υποστήριξη τους στη δράση μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ληξουρίου για την παραχώρηση της αίθουσας.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook και Instagram @kefaloniawinemakers.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...