Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ιταλικό κρασί από αμπελώνα στη οροφή του νέου αεροδρομίου Φλωρεντίας

Όταν σκέφτεστε τους αμπελώνες της Τοσκάνης, συνήθως στο πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας είναι οι λόφοι του Chianti Classico ή η ειδυλλιακή παράκτια περιοχή του Maremma, αλλά στην επόμενη επίσκεψή σας στην περιοχή ίσως μπορέσετε να δείτε εκ του σύνεγγυς…μερικά αμπέλια πριν καν προσγειωθεί το αεροπλάνο.

Η οροφή του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο Amerigo Vespucci θα σχεδιαστεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αντί να είναι απλώς ένας γκρίζος χώρος που θα σας καλωσορίζει στον προορισμό σας, θα περιλαμβάνει έναν αμπελώνα σχεδόν 8 εκταρίων. Σχεδιασμένος από την εταιρεία Rafael Viñoly Architects με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο νέος διεθνής τερματικός σταθμός θα έχει μέγεθος περίπου 50.000 τετραγωνικά μέτρα και θα συνδέεται με το υπόλοιπο αεροδρόμιο με ένα σιδηροδρομικό δίκτυο. Όσο για τον αμπελώνα, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει 38 σειρές αμπέλια. Προς το παρόν είναι άγνωστο ποιες ποικιλίες θα φυτευτούν εκεί, αν και πιθανώς θα ληφθούν υπόψη ποικιλίες που συνδέονται στενά με την Τοσκάνη, όπως η Sangiovese και η Trebbiano Toscano.

«Οι γραμμικές κατασκευές από προκατασκευασμένο σκυρόδεμα περιέχουν το έδαφος και το πότισμα για τη διατήρηση του αμπελώνα και συγκρατούνται από ένα δίκτυο διακλαδιζόμενων στηλών που διατηρούν την ευελιξία της διάταξης για τα εσωτερικά στοιχεία του τερματικού σταθμού», σύμφωνα με μια δήλωση των αρχιτεκτόνων. Οι φεγγίτες στην οροφή, ανάμεσα στις κληματαριές, θα βοηθήσουν στο φωτισμό του τερματικού από κάτω.

«Οι αμπελώνες θα καλλιεργηθούν και θα συγκομιστούν από έναν από τους κορυφαίους αμπελουργούς της περιοχής και το κρασί θα παραχθεί και παλαιωθεί σε εξειδικευμένα κελάρια κάτω από την περιοχή όπου το έδαφος αρχίζει να κλίνει μέχρι να γίνει η οροφή του τερματικού σταθμού», πρόσθεσε. Η ταυτότητα του κορυφαίου αμπελουργού δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ενώ δεν είναι επίσης σαφές πού θα πωληθεί το τελικό προόν.

«Αυτή η τεράστια επιφάνεια, που κρύβει τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου θα μπορεί να την δει κανείς από τον καθεδρικό ναό Duomo του Brunelleschi καθώς και από άλλα ψηλά σημεία της πόλης και δεν θα χρησιμεύσει μόνο ως νέο ορόσημο για το βιώσιμο μέλλον της πόλης, αλλά και ως σύμβολο των παραδόσεων, της ιστορίας και της καινοτομίας. Αυτή είναι άλλωστε η ιδεολογία που συνεχίζει να οδηγεί την ιταλική οικονομία τον 21ο αιώνα».

Η κατασκευή του τερματικού σταθμού, μαζί με τα επιπλέον χαρακτηριστικά του, αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως μέχρι το 2035, σύμφωνα με το Arch Daily.

Πηγή:thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με διακριτή και στρατηγική παρουσία, τα Οινοποιεία Μπουτάρη σφράγισαν με την υπογραφή τους το επίσημο Gala Dinner του κορυφαίου συνεδρίου του Economist, το οποίο...

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...