Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To Gentle Beast πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της γιαγιάς Στέλλας

Η ιδέα του GENTLE BEAST πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της  γιαγιάς Στέλλας, που συνήθιζε να καμαρώνει για τις πρωτότυπες συνταγές της. Ανάμεσά τους ήταν και ένας απόσταγμα με αγριοφράουλες. Έβαζε αγριοφράουλες αντί για ζάχαρη, όπως έλεγε, και επειδή έδιναν στο ποτό της ένα άρωμα καραμελωμένων φρούτων, και πάντα ήθελες να πιείς ένα ποτήρι παραπάνω.

Πολύ αργότερα το σπιτικό ποτό των παιδικών μας χρόνων θα ονομαζόταν GENTLE BEAST. Γιατί GENTLE BEAST; Γιατί παρά την υψηλή του περιεκτικότητα σε αλκοόλ (BEAST), παραμένει μαλακό (GENTLE).

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ισορροπημένα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και βαρελιού με νότες φράουλας και αγριοκέρασου. Το ισορροπημένο αρωματικό μπουκέτα ανοίγει πληθωρικά στο στόμα χαρίζοντας όγκο και πολυπλοκότητα. Η μακριά διάρκεια επίγευσης παρατείνει τη γευστική μας απόλαυση, δίνοντας αρώματα καραμελωμένων φρούτων του δάσους με νότες πιπεριού.

Πίνεται σκέτο σαν Brandy σε χαμηλό ποτήρι, ή παγωμένο σε ψηλό ποτήρι, με 1 φέτα lime και συνοδεία αλμυρών ή γλυκών σνακ.

Το Gentle beast  αποτελεί το πρώτο παλαιωμένο απόσταγμα με φράουλες. Οι φράουλες τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα με το απόσταγμα στο βαρέλι, χαρίζοντάς του ένα ώριμο κα πλούσιο αρωματικό αποτέλεσμα. Είναι το δεύτερο προιόν σε μια σειρά καινοτόμων προϊόντων του Lost Lake Distillery, πρώτων στην κατηγορία του, γι’ αυτό και το 02 στην ετικέτα. Είναι cask-strength απόσταγμα, εμφιαλώθηκε ακριβώς όπως βγήκε από το βαρέλι, χωρίς προσθήκη νερού, και χωρίς καμία προσθήκη, χωρίς φιλτράρισμα, με αποτέλεσμα οι νότες και τα αρώματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό να είναι πιο αντιληπτά και γευστικά.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...