Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To Gentle Beast πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της γιαγιάς Στέλλας

Η ιδέα του GENTLE BEAST πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της  γιαγιάς Στέλλας, που συνήθιζε να καμαρώνει για τις πρωτότυπες συνταγές της. Ανάμεσά τους ήταν και ένας απόσταγμα με αγριοφράουλες. Έβαζε αγριοφράουλες αντί για ζάχαρη, όπως έλεγε, και επειδή έδιναν στο ποτό της ένα άρωμα καραμελωμένων φρούτων, και πάντα ήθελες να πιείς ένα ποτήρι παραπάνω.

Πολύ αργότερα το σπιτικό ποτό των παιδικών μας χρόνων θα ονομαζόταν GENTLE BEAST. Γιατί GENTLE BEAST; Γιατί παρά την υψηλή του περιεκτικότητα σε αλκοόλ (BEAST), παραμένει μαλακό (GENTLE).

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ισορροπημένα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και βαρελιού με νότες φράουλας και αγριοκέρασου. Το ισορροπημένο αρωματικό μπουκέτα ανοίγει πληθωρικά στο στόμα χαρίζοντας όγκο και πολυπλοκότητα. Η μακριά διάρκεια επίγευσης παρατείνει τη γευστική μας απόλαυση, δίνοντας αρώματα καραμελωμένων φρούτων του δάσους με νότες πιπεριού.

Πίνεται σκέτο σαν Brandy σε χαμηλό ποτήρι, ή παγωμένο σε ψηλό ποτήρι, με 1 φέτα lime και συνοδεία αλμυρών ή γλυκών σνακ.

Το Gentle beast  αποτελεί το πρώτο παλαιωμένο απόσταγμα με φράουλες. Οι φράουλες τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα με το απόσταγμα στο βαρέλι, χαρίζοντάς του ένα ώριμο κα πλούσιο αρωματικό αποτέλεσμα. Είναι το δεύτερο προιόν σε μια σειρά καινοτόμων προϊόντων του Lost Lake Distillery, πρώτων στην κατηγορία του, γι’ αυτό και το 02 στην ετικέτα. Είναι cask-strength απόσταγμα, εμφιαλώθηκε ακριβώς όπως βγήκε από το βαρέλι, χωρίς προσθήκη νερού, και χωρίς καμία προσθήκη, χωρίς φιλτράρισμα, με αποτέλεσμα οι νότες και τα αρώματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό να είναι πιο αντιληπτά και γευστικά.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ “Οινοξένεια”, ένας αγαπημένος και εδραιωμένος θεσμός για την περιοχή της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής έως τα Καλάβρυτα,...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...

REPORTS

Η γαλλική παραγωγή κρασιού μειώθηκε το 2024 στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950, ενώ η κατανάλωση κρασιού στην κορυφαία οινοπαραγωγό χώρα έφτασε...

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...