Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To Gentle Beast πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της γιαγιάς Στέλλας

Η ιδέα του GENTLE BEAST πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της  γιαγιάς Στέλλας, που συνήθιζε να καμαρώνει για τις πρωτότυπες συνταγές της. Ανάμεσά τους ήταν και ένας απόσταγμα με αγριοφράουλες. Έβαζε αγριοφράουλες αντί για ζάχαρη, όπως έλεγε, και επειδή έδιναν στο ποτό της ένα άρωμα καραμελωμένων φρούτων, και πάντα ήθελες να πιείς ένα ποτήρι παραπάνω.

Πολύ αργότερα το σπιτικό ποτό των παιδικών μας χρόνων θα ονομαζόταν GENTLE BEAST. Γιατί GENTLE BEAST; Γιατί παρά την υψηλή του περιεκτικότητα σε αλκοόλ (BEAST), παραμένει μαλακό (GENTLE).

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ισορροπημένα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και βαρελιού με νότες φράουλας και αγριοκέρασου. Το ισορροπημένο αρωματικό μπουκέτα ανοίγει πληθωρικά στο στόμα χαρίζοντας όγκο και πολυπλοκότητα. Η μακριά διάρκεια επίγευσης παρατείνει τη γευστική μας απόλαυση, δίνοντας αρώματα καραμελωμένων φρούτων του δάσους με νότες πιπεριού.

Πίνεται σκέτο σαν Brandy σε χαμηλό ποτήρι, ή παγωμένο σε ψηλό ποτήρι, με 1 φέτα lime και συνοδεία αλμυρών ή γλυκών σνακ.

Το Gentle beast  αποτελεί το πρώτο παλαιωμένο απόσταγμα με φράουλες. Οι φράουλες τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα με το απόσταγμα στο βαρέλι, χαρίζοντάς του ένα ώριμο κα πλούσιο αρωματικό αποτέλεσμα. Είναι το δεύτερο προιόν σε μια σειρά καινοτόμων προϊόντων του Lost Lake Distillery, πρώτων στην κατηγορία του, γι’ αυτό και το 02 στην ετικέτα. Είναι cask-strength απόσταγμα, εμφιαλώθηκε ακριβώς όπως βγήκε από το βαρέλι, χωρίς προσθήκη νερού, και χωρίς καμία προσθήκη, χωρίς φιλτράρισμα, με αποτέλεσμα οι νότες και τα αρώματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό να είναι πιο αντιληπτά και γευστικά.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...