Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

TANNAT SINGLE VINEYARD 2019

Κτήμα Πυργάκη

TANNAT SINGLE VINEYARD 2019

RED WINE

Ερυθρό Ξηρό

VOL: 14.0 %

Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται χειρονακτικά και επιλέγονται μόνο τα ώριμα και υγειή σταφύλια. Παραμένουν για 5 μέρες σε χαμηλή θερμοκρασία με συνεχείς ανακυκλώσεις για να επιτευχθεί η μέγιστη εκχύλιση χρωστικών και αρωματικών στοιχίων. Ερυθρά οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης για 25 με 30 περίπου μέρες. Mετά την αποζύμωση παραμονή για λίγους μήνες σε δεξαμενή με συνεχή batonage. Ακολουθεί το πρώτο στάδιο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια για 15 περίπου μήνες. Επιλέγονται τα καλύτερα βαρέλια τα οποία εμφιαλώνονται. Μετά την εμφιάλωση οι φιάλες παραμένουν για 15 μήνες στην κάβα του οινοποιείου για το δεύτερο στάδιο της παλαίωσης.

Ένα ιδιαίτερο κρασί με μοναδική αρωματική πολυπλοκότητα και υψηλό αλκοολικό βαθμό. Χρώμα βαθύ πορφυρό. Πλούσιο σώμα βελούδινο με έντονη τανική δομή και επίγευση που διαρκεί. Πολύπλοκο και έντονο μπουκέτο αρωμάτων από ώριμα κόκκινα φρούτα και βιολέτα. Διακριτική παρουσία βανίλιας, σοκολάτας καφέ και μπαχαρικών. Έντονα αρωμάτα δρυός. Σώμα πλούσιο, γεμάτο με έντονη τανική δόμη και μακρά επί-γευση.

ΧΑΡΤΗΣ

Νεμέα

GRAPES

Tannat

κρεας κοκκινο
τυρι κοκκινο
λαχανικα κοκκινο
ψαρι κενο
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...