Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

TANNAT SINGLE VINEYARD 2019

Κτήμα Πυργάκη

TANNAT SINGLE VINEYARD 2019

RED WINE

Ερυθρό Ξηρό

VOL: 14.0 %

Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται χειρονακτικά και επιλέγονται μόνο τα ώριμα και υγειή σταφύλια. Παραμένουν για 5 μέρες σε χαμηλή θερμοκρασία με συνεχείς ανακυκλώσεις για να επιτευχθεί η μέγιστη εκχύλιση χρωστικών και αρωματικών στοιχίων. Ερυθρά οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης για 25 με 30 περίπου μέρες. Mετά την αποζύμωση παραμονή για λίγους μήνες σε δεξαμενή με συνεχή batonage. Ακολουθεί το πρώτο στάδιο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια για 15 περίπου μήνες. Επιλέγονται τα καλύτερα βαρέλια τα οποία εμφιαλώνονται. Μετά την εμφιάλωση οι φιάλες παραμένουν για 15 μήνες στην κάβα του οινοποιείου για το δεύτερο στάδιο της παλαίωσης.

Ένα ιδιαίτερο κρασί με μοναδική αρωματική πολυπλοκότητα και υψηλό αλκοολικό βαθμό. Χρώμα βαθύ πορφυρό. Πλούσιο σώμα βελούδινο με έντονη τανική δομή και επίγευση που διαρκεί. Πολύπλοκο και έντονο μπουκέτο αρωμάτων από ώριμα κόκκινα φρούτα και βιολέτα. Διακριτική παρουσία βανίλιας, σοκολάτας καφέ και μπαχαρικών. Έντονα αρωμάτα δρυός. Σώμα πλούσιο, γεμάτο με έντονη τανική δόμη και μακρά επί-γευση.

ΧΑΡΤΗΣ

Νεμέα

GRAPES

Tannat

κρεας κοκκινο
τυρι κοκκινο
λαχανικα κοκκινο
ψαρι κενο
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.