
Paros Farming Community
Seiradi Vin Mousseux Rose Extra Brut

Ροζέ Αφρώδες
VOL: 11,8 %
Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των Παριανών αμπελουργών. Ο εκρηκτικός φρουτένιος χαρακτήρας και η υψηλή οξύτητα της Μανδηλαριάς συνδυάζονται με τη Μονεμβασιά, χαρίζοντας φυτικότητα και κρεμώδη υφή στο blend, ενώ οι καταβολές των σταφυλιών εκφράζονται μέσα από την πολύ χαρακτηριστική μεταλλικότητα, πλέον σήμα κατατεθέν του οινικού portfolio του PFC. Ο οίνος βάσης του Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut πραγματοποιεί τη δεύτερη ζύμωσή του σε δεξαμενή κλειστού τύπου (Methode Charmat) για 45 μέρες, ενώ η φάση αυτόλυσης των ζυμών διαρκεί τέσσερις μήνες. Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμφιαλώνεται στους 11,8% αλκοολικούς βαθμούς, με 5,9gr/l υπολειμματικά σάκχαρα και 6,9gr/l ολικής οξύτητας.
Λαμπερό στην όψη, με ανοικτόχρωμο ροζ χρώμα και ανταύγειες φλοιού κρεμμυδιών. Εκφραστικό στην μύτη, όπου πρωταγωνιστεί ο γοητευτικός συνδυασμός κόκκινων μούρων με αρωματικές νότες από φύλλα τομάτας. Στρογγυλό και φρέσκο στο στόμα, με δροσιστική συνύπαρξη του διοξειδίου του άνθρακα με την οξύτητα, η οποία χωρίς να είναι αιχμηρή, υποστηρίζει ισάξια τον όγκο των σακχάρων. Τα αρώματα της μύτης πλυμμηρίζουν το στόμα και παραμένουν μέχρι και την επίγευση, σε μια αρωματική επιστροφή ίδιων χαρακτήρων με σαφές αποτύπωμα ορυκτότητας. Ο έντονος αφρός στο σερβίρισμα, όσο και τα επίμονα «κορδόνια» φυσαλίδων κατά την παραμονή του στο ποτήρι θα ολοκληρώσουν τη γευστική αυτή εμπειρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απολασύστε το δίπλα σε πιάτα με μανιτάρια, γαλοπούλα σε ελαφριές συνταγές, χτένια, σούσι σε ροζέ χρωματισμούς, γαρίδες σαγανάκι, αστακός με εσπεριδοειδή, αλλά και επιδόρπια με φράουλες και τάρτες μήλου ή λεμονιού.

Πάρος

Μανδηλαριά, Μονεμβασιά