ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΥΡΓΑΚΗ
SAMPI
Λευκό ημίγλυκο
VOL: 12%
Το οινοποιείο Πυργάκη δημιούργησε το Sampi από 20% Μοσχάτο και 80% Ροδίτη. Το Sampi έχει φρουτώδη απαλή γεύση και συνοδεύει απολαυστικά κρέατα, θαλασσινά και σαλάτες. Σερβίρεται στους 10-12ºC. Το sampi (ͳ ͳ στις αρχαίες επιγραφές, αργότερα Ϡ ϡ μόνο ως αριθμός) είναι ένα παλιό και παρωχημένο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου που εμφανίστηκε ως γράμμα μόνο σε ορισμένες τοπικές παραλλαγές του αλφαβήτου στην αρχαία Ιωνία και παρέμεινε σε χρήση αργότερα σε μετακλάδα μόνο ως αριθμητικό σύμβολο για τον αριθμό 900.
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Ροδίτης, Μοσχάτο