Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Oι συμπαντικές επιρροές βρίσκουν έκφραση στο οινοποιείο Σκλάβος

Το ήπιο προφίλ του Ευρυβιάδη Σκλάβου, που ξεκίνησε να οινοποιεί στην Κεφαλονιά το 1996, συνεχίζοντας δύο γενιές μετά τη μακρά παράδοση της οικογένειας του στο αμπέλι (1919), αποτυπώνεται στην ευγενική και καθαρή έκφραση των κρασιών του ομώνυμου οινοποιείου που προέρχονται από βιολογικά καλλιεργούμενες εκτάσεις και εφαρμογή βιοδυναμικών πρακτικών.

της Μαρίας Γιουρουκέλη

Στο κτήμα Σκλάβου, υπάρχουν προφυλλοξηρικοί αμπελώνες που αγγίζουν και τα 100 έτη φυτεμένοι με τοπικές ποικιλίες της Κεφαλονιάς. Ανάμεσά τους αμπέλια Ρομπόλας, Μοσχάτου, Μοσχατέλας αλλά και Τσαούσι, Βοστιλίδι, Μαυροδάφνη και μερικές ακόμα σπάνιες ποικιλίες του νησιού. Στο φιλόξενο κτήμα Σκλάβου, που βρίσκεται εντός των ορίων της ζώνης καλλιέργειας της Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας στην περιοχή της Πάλλης στο Ληξούρι βρέθηκε πρόσφατα η ομάδα του Wine Trails με τον Ευρυβιάδη Σκλάβο να περιγράφει την ολιστική προσέγγιση που ακολουθεί γύρω από το θέμα της ενδυνάμωσης των φυτών μέσα από τη χρήση ομοιοδυναμικών σκευασμάτων αλλά και το άνοιγμα στις θετικές συμπαντικές επιρροές βάσει και του βιοδυναμικού ημερολογίου της Μαρίας Τουν.

Από το 2015 η ατομική επιχείρηση έχει μετατραπεί σε Ε.Π.Ε με την συμμετοχή σε ποσοστό 50% της οικογένειας Ζησιμάτου Σ. και λειτουργεί υπό την επωνυμία ΣΚΛΑΒΟΣ –ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ Ε.Π.Ε., ενώ η δυναμικότητα του οινοποιείου αγγίζει τις 107.000 φιάλες.

Η παραγωγή χαρακτηρίζεται από τις μικρές στρεμματικές αποδόσεις 400 περίπου κιλά το στρέμμα, ενώ στόχος είναι τα επόμενα έτη το σύνολο των παραγόμενων οίνων να προέρχεται από σταφύλια που θα έχουν παραχθεί με τις αρχές της βιολογικής –βιοδυναμικής καλλιέργειας αλλά και νέες εκδοχές γύρω από την ποικιλία της Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας. Το 65% των ετικετών του οινοποιείο διατίθεται (Γαλλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Δανία, Αγγλία, Βέλγιο, Ιταλία, Αυστρία, Κύπρος, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ιαπωνία, Αμερική, Καναδά).

Oι ετικέτες του οινοποιείου

–              Οrgion (Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας)

–              Monambeles (Mαυροδάφνη Κεφαλληνίας)

–              Σύνοδος (Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας,  Βοστιλίδι)

–              Vin doux du Soleil (Μοσχάτος Κεφαλληνίας)

–              Efranor (Μοσχατέλα και Βοστιλίδι)

–              Vino di Sasso (Ρομπόλα Κεφαλληνίας)

–              Tsaousi (Τσαούσι)

–              Metagitnion (Βοστιλίδι)

–              Alchymiste rose (Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας- Μοσχατέλα)

–              Ζakynthino (Zακυνθινό)

–              Lacomatia (Ρομπόλα Κεφαλονιάς)

–              Muscat Orange (Μοσχάτο Κεφαλονιάς)

–              Vostilidi Orange (Βοστιλίδι)

–              Zakynthino Orange (Zακυνθινό)

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς προσκαλεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το οινόφιλο κοινό που βρίσκεται στο νησί να δοκιμάσει τα ροζέ των οινοποιών μελών του...

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο KING GEORGE, στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του διεθνούς jet-set, το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο μικρό– Οινοποιείο Ακριώτου, στις Πλαταιές Βοιωτίας, με θέμα "Ο οίνος στην αρχαιότητα και σήμερα".

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...