Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Nέα εποχή για το Κτήμα ΑΛΦΑ με την στρατηγική απόκτηση του οινοποιείου Μπουτάρη

Στην κυριότητα του Kτήματος ΑΛΦΑ πέρασε το εμβληματικό οινοποιείο Μπουτάρη, επεκτείνοντας την δραστηριότητα της εταιρείας στον ΠΟΠ Αμύνταιο και την ΠΟΠ Σαντορίνη και εδραιώνοντας την θέση του στην εγχώρια και στην διεθνή σκηνή.

Την «ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια» για την απόκτηση του οινοποιείου Μπουτάρη, από την Premia Propeties, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης του το Κτήμα ΑΛΦΑ στις 13 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας η στρατηγική απόκτηση του οινοποιείου Μπουτάρη θα της επιτρέψει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει στρατηγικές που εγγυώνται την αειφορία της οινοπαραγωγής στην Σαντορίνη.

Παράλληλα, το Κτήμα ΑΛΦΑ τονίζει ότι η απόκτηση του οινοποιείου Μπουτάρη δεν αποτελεί απλά μια επιχειρηματική επένδυση, αλλά είσοδο στην καρδιά της ελληνικής οινοποιητικής παράδοσης και κληρονομιάς, την οποία δεσμεύεται πως θα διαφυλάξει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κτήματος ΑΛΦΑ έχει ως εξής:

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ανακοινώνει την απόκτηση του εμβληματικού οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη, από την Premia Properties, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024. Αυτή η καθοριστική κίνηση όχι μόνο επεκτείνει τη δραστηριότητά μας σε δύο από τις πλέον διάσημες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, την ΠΟΠ Αμύνταιο και την ΠΟΠ Σαντορίνη, αλλά και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ στην ελληνική και διεθνή οινική σκηνή.

Στρατηγική Ανάπτυξης και Βιώσιμης Αμπελουργίας

Με την απόκτηση αυτή, το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ επιβεβαιώνει την αφοσίωσή του στην προάσπιση και προώθηση της πολύτιμης ελληνικής αμπελουργικής παράδοσης, συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η μακροχρόνια εμπειρία μας και η βαθιά τεχνογνωσία μας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, μας επιτρέπουν να καινοτομούμε με αποφασιστικότητα, αναδιαμορφώνοντας τους ιστορικούς αμπελώνες της Σαντορίνης, και διασφαλίζοντας ότι η αξεπέραστη ποιότητά τους θα διατηρηθεί αναλλοίωτη για τις επόμενες γενιές. Με πλήρη επίγνωση των μοναδικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το νησί, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στρατηγικές που εγγυώνται τη αειφορία της οινοπαραγωγής στη Σαντορίνη, διατηρώντας την ανθεκτικότητα των αμπελώνων μπροστά στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Η αδιάκοπη επιτυχία μας και η σταθερή μας πορεία μάς δίνουν τη δύναμη να προχωράμε με τόλμη σε στρατηγικές επενδύσεις, με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε μας επιτεύγματος.

Επένδυση στην Παράδοση και το Μέλλον

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ με την απόκτηση του οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη δεν αποτελεί μια επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια βαθιά επένδυση στην καρδιά της ελληνικής οινοποιητικής παράδοσης και στην κληρονομιά που οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Με την ενεργή συμμετοχή της επόμενης γενιάς στις δραστηριότητές μας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παράγουμε κρασιά που αποτυπώνουν το μοναδικό οικοσύστημα του τόπου μας, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία και το όραμα για το μέλλον.

Αυτή η νέα εποχή για το Κτήμα Άλφα στη Σαντορίνη σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακράς παράδοσής μας, με βλέμμα στραμμένο στην παγκόσμια οινική σκηνή. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η στρατηγική κίνηση θα ενισχύσει τη θέση μας στην παγκόσμια αγορά και θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού.

Η ανακοίνωση της PREMIA Properties

H PREMIA Properties ανακοινώνει την πώληση στις 13.09.2024 οινοποιείου μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 2.211 τ.μ. επί οικοπέδου 23.014 τ.μ. στο  Μεγαλοχώρι Σαντορίνης στην εταιρεία “Κτήμα Άλφα”.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε €6,5 εκατ. και η αξία αποτίμησης στις 30.6.2023 ανέρχεται σε €4,1 εκατ. Μετά από τα έξοδα πώλησης και την αποζημίωση λύσης της μίσθωσης το πραγματοποιηθέν κέρδος συναλλαγής ύψους €1,5 εκατ. θα αποτυπωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα του Γ’ τριμήνου 2024. Το ακίνητο ήταν άνευ δανειακής επιβάρυνσης και τα ταμειακά έσοδα θα ενισχύσουν το επενδυτικό πλάνο της Εταιρείας.

H πώληση πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με την “Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε.” με την οποία λύθηκε η μίσθωση του οινοποιείου. Σημειώνεται ότι η οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζει απρόσκοπτα την οινοποιητική της δραστηριότητα στο νησί μέσω αμπελώνα 60 στρεμμάτων στον Φάρο Ακρωτηρίου/ Θέση Σελλάδια, τον οποίο μισθώνει από την PREMIA.

Η πώληση του οινοποιείου της Σαντορίνης εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργητικής
διαχείρισης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων μέσω και της πώλησης ακινήτων. Σημειώνεται ότι λόγω αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην Σαντορίνη δεν υπήρχε δυνατότητα επέκτασης του οινοποιείου για ενίσχυση του οινοτουρισμού.

Ο κλάδος των οινοποιείων / αμπελώνων εξακολουθεί να είναι στρατηγικής σημασίας για την PREMIA. Σήμερα – μετά την πώληση στη Σαντορίνη – διαθέτει τέσσερα οινοποιεία σε Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντίνεια και Κρήτη και 630 στρέμματα αμπελώνων τα οποία μισθώνονται στην οινοποιεία Μπουτάρη.

Στο οινοποιείο στο Σκαλάνι, Ηρακλείου-Κρήτης ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση τριών σουιτών οι οποίες λειτουργούν και έχει υποβληθεί άδεια για προσθήκη ακόμη πέντε.

Ταυτόχρονα, η PREMIA Properties τον Ιούλιο ανέλαβε την πλήρη κάλυψη αύξησης
μετοχικού κεφαλαίου ύψους €4,1 εκατ. της εταιρείας Navarino Vineyards A.E., στην οποία αποκτά συμμετοχή 50%, ενώ η ΤΕΜΕΣ ΑΕ θα συμμετέχει με το υπόλοιπο 50%.

Η Navarino Vineyards, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της 350 στέμματα αμπελώνων, έχει ξεκινήσει την υλοποίηση δημιουργίας νέου υπερσύχρονου οινοποιείου στο Μουζάκι Μεσσηνίας το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει το 2026. Το οινοποιείο θα ενοικιαστεί σε επενδυτικό σχήμα στο οποίο κατά πλειοψηφία θα συμμετέχει η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. (μητρική εταιρεία της Boutari Wineries) με βασικό μέτοχο τη Sterner Stenhus και λοιπούς επενδυτές την εταιρεία retail ΕΒΜ Invest AB από τη Σουηδία, την οικογένεια Αντετοκούνμπο, κ.α., με στόχο την παραγωγή και εμπορική εκμετάλλευση βιολογικών κρασιών υψηλής ποιότητας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Πραγματοποιήθηκε στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, ο 24ος διαγωνισμός Thessaloniki Wine and Spirits Trophy οποίος διοργανώνεται από την «Ένωση Οινοπαραγωγών...

REPORTS

Στη δημιουργία ομάδας παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Στην ίδρυση νέας μονάδας γλυκών οίνων στο Αμύνταιο Φλώρινας, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα 7.480.000 ευρώ, προχωρά το Κτήμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε δύσκολη εξίσωση που απαιτεί να συνεκτιµηθούν πολύ περισσότεροι παράγοντες, από την προφανή ανάγκη να ληφθούν άµεσα µέτρα για το µετριασµό των επιπτώσεών της,...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

REPORTS

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η φετινή γενική συνέλευση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, αφού φέτος ο ΑΟΣ και η Διοίκηση του κατάφεραν να ορίσουν...

REPORTS

Η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξηρασίας και οι συνέπειες που συνεπάγονται αυτής έδειξε το πρόσωπο της στον φετινό μισακό τρύγο, υπογραμμίζοντας διαρθρωτικές αδυναμίες και κινήσεις...