Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Nέα τεχνολογία, κρασιά που παλαιώνουν σε δοχεία εκτυπωμένα σε 3D

Καινοτομία στο Blayais της Γαλλίας, ένας οινοποιός μόλις έλαβε δύο κεραμικά δοχεία εκτυπωμένα σε 3D στη Limoges. Στη περιοχή Côtes-du-Rhône, ένας άλλος παραγωγός περιμένει ένα αντίγραφο με αιχμηρό πάτο.

Δίπλα στη Limoges, η εταιρεία Biopythos ήταν η πρώτη που κατάφερε να εμπορευματοποιήσει πορσελάνινα δοχεία. «Χάρη στην εκτύπωση 3D, μπορούμε πλέον να διανέμουμε πολύ γρήγορα και κεραμικά δοχεία όλων των μεγεθών και σχημάτων», αναφέρει ο Quentin Joly, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας.

Ευελιξία και δραστικότητα

‘’Με την τρισδιάστατη εκτύπωση, μπορούμε σε λίγες μέρες να στείλουμε τα δοχεία στα οινοποιεία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε πλέον είναι να επεξεργαστούμε ένα αρχείο έτσι ώστε να σχεδιάσουμε δοχεία διαφορετικών όγκων και σχημάτων. Η ζύμη που βγαίνει από το μηχάνημα στη συνέχεια στεγνώνει και ψήνεται, όπως συμβαίνει με την παραδοσιακή διαδικασία, κάτι το οποίο μας επιτρέπει να προτείνουμε διαφορετικές διαπερατότητες στους οινοπαραγωγούς”, αναφέρει ο Quentin Joly.

Στις 19 Μαΐου, ένα δοχείο με αιχμηρό πάτο τυπώθηκε στο εργαστήριο 3D Minerals για έναν οινοπαραγωγό στο Ροδανό, ο οποίος σκοπεύει να το θάψει στην άμμο για να προσδώσει “νέα ενέργεια” στο κρασί. “Είχε ήδη αμφορείς που προμηθευόταν από την Γεωργία, διαδικασία πολύ πιο περίπλοκη από άποψη εφοδιαστικής”.

Για τη βελτιστοποίηση της χωροταξικής διάταξης των οινοποιείων, ο Quentin Joly ενημερώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να σχεδιάσει τετράγωνες δεξαμενές.

Πηγή vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...