Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Nέα τεχνολογία, κρασιά που παλαιώνουν σε δοχεία εκτυπωμένα σε 3D

Καινοτομία στο Blayais της Γαλλίας, ένας οινοποιός μόλις έλαβε δύο κεραμικά δοχεία εκτυπωμένα σε 3D στη Limoges. Στη περιοχή Côtes-du-Rhône, ένας άλλος παραγωγός περιμένει ένα αντίγραφο με αιχμηρό πάτο.

Δίπλα στη Limoges, η εταιρεία Biopythos ήταν η πρώτη που κατάφερε να εμπορευματοποιήσει πορσελάνινα δοχεία. «Χάρη στην εκτύπωση 3D, μπορούμε πλέον να διανέμουμε πολύ γρήγορα και κεραμικά δοχεία όλων των μεγεθών και σχημάτων», αναφέρει ο Quentin Joly, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας.

Ευελιξία και δραστικότητα

‘’Με την τρισδιάστατη εκτύπωση, μπορούμε σε λίγες μέρες να στείλουμε τα δοχεία στα οινοποιεία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε πλέον είναι να επεξεργαστούμε ένα αρχείο έτσι ώστε να σχεδιάσουμε δοχεία διαφορετικών όγκων και σχημάτων. Η ζύμη που βγαίνει από το μηχάνημα στη συνέχεια στεγνώνει και ψήνεται, όπως συμβαίνει με την παραδοσιακή διαδικασία, κάτι το οποίο μας επιτρέπει να προτείνουμε διαφορετικές διαπερατότητες στους οινοπαραγωγούς”, αναφέρει ο Quentin Joly.

Στις 19 Μαΐου, ένα δοχείο με αιχμηρό πάτο τυπώθηκε στο εργαστήριο 3D Minerals για έναν οινοπαραγωγό στο Ροδανό, ο οποίος σκοπεύει να το θάψει στην άμμο για να προσδώσει “νέα ενέργεια” στο κρασί. “Είχε ήδη αμφορείς που προμηθευόταν από την Γεωργία, διαδικασία πολύ πιο περίπλοκη από άποψη εφοδιαστικής”.

Για τη βελτιστοποίηση της χωροταξικής διάταξης των οινοποιείων, ο Quentin Joly ενημερώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να σχεδιάσει τετράγωνες δεξαμενές.

Πηγή vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...