Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Masterclass γευσιγνωσίας από Οινοποιούς Βορείου Ελλάδας στις 7 Οκτωβρίου

Ρεσιτάλ γευσιγνωσίας προβλέπεται το επερχόμενο masterclass των Οινοποιών Βορείου Ελλάδας «Διεθνείς ποικιλίες: Βόρεια Ελλάδα vs Rest of the World», που φέρνει σε αντιπαράθεση πολυτελή κρασιά από διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες καταγωγής τους.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και αποτελεί μέρος της εκδήλωσης οινογνωσίας και οινογευσίας που συνδιοργανώνουν  ΒορΟινά με την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, και τον συντονισμό του  έχουν αναλάβει οι τρεις νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων 2024, Γιώργος Ζερβογιάννης, Παναγιώτης Κατσούδας και Δημήτρης Μπάρτζης.

Για χάρη της εκδήλωσης οι 3 sommelier θα δοκιμάσουν 12 ποτήρια από 12 εκλεκτά κρασιά, 6 εκ των οποίων θα έχουν παρασκευαστεί από τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδας και 6 από οινοποιούς του εξωτερικού, προσπαθώντας να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα, όπως το πως εκφράζεται μια διεθνής ποικιλία στην Βόρεια Ελλάδα, το εάν ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας αποτελεί δεύτερο σπίτι των διεθνών ποικιλιών και τέλος να προβούν σε μια αναπόφευκτη σύγκριση των διεθνών ετικετών με αυτές που παράγονται από τους έλληνες αμπελουργούς.

Παράλληλα, θα διοργανωθεί και η ημερίδα «Κλιματική κρίση-Σύγχρονες προσεγγίσεις στην καλλιέργεια του άμπελου και στην οινοποίηση», υπό την αιγίδα της ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Αθηνών. Στα πλαίσια της συζήτησης θα αναλυθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον ελληνικό αμπελώνα, η μεθοδολογία ζωνοποίησης αμπελουργικών περιοχών και η εφαρμογή πρακτικών αμπελουργίας ακριβείας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η ημερίδα

Την ίδια μέρα στο ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθεί και ένας διάλογος μεταξύ οινοποιών και στελεχών marketing, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Τούλα, όπου θα απαντηθούν διάφορα θέματα γύρω από την σημασία του packaging και των προωθητικών ενεργειών στον τομέα του οίνου.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Advertisement
Advertisement

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με τη διάγνωση και τις αρχικές θεραπείες που προβλέπονται για να βοηθήσουν τη βιομηχανία κρασιού να ξεπεράσει την κρίση της ήδη έτοιμες, οι ευρωβουλευτές...

REPORTS

Η οινοβιομηχανία του Λος Άντζελες παλεύει με τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών που σάρωσαν την περιοχή στις αρχές Ιανουαρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί η εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας «Μικρά Οινοποιεία Μεγάλα Κρασιά». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 29η χρονιά λειτουργίας του.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση “ΒορΟινά”, με τα εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επιστρέφει και πάλι στο ετήσιο ραντεβού της με το...