Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η μαγεία του Μοσχάτου Σάμου στο SOFITEL ATHENS AIRPORT

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του Ομίλου Μήτση.

Ο καταξιωμένος Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, σε συνεργασία με την ταλαντούχα ομάδα των chef του Sofitel Athens Airport — Executive Chef Φάνη Στάθη, Chef Θεόδωρο Υψηλό και τον Pastry Executive Chef Δημήτριο Δήμτσο δημιούργησαν ένα μοναδικό wine pairing menu, εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση και εμπλουτισμένο με δημιουργικές πινελιές που συνδυάζονται αρμονικά με τις ντελικάτες αρωματικές νότες των σαμιώτικων Μοσχάτων κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Ε.Ο.Σ Σάμου να αναδείξει την ποιότητα, την ιστορική συνέχεια και τη διεθνή ακτινοβολία του σαμιώτικου Μοσχάτου, ενός κρασιού που εδώ και 90 χρόνια αποτελεί τον κύριο οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Παράλληλα, αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Sofitel Athens Airport να προσφέρει στους επισκέπτες του ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες, συνδυάζοντας τη γαλλική φινέτσα με τη μεσογειακή έμπνευση.

Η βραδιά αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη συνάντηση της γαστρονομικής τέχνης και της οινογνωσίας, επιβεβαιώνοντας τη σύμπραξη ποιότητας, παράδοσης και αυθεντικότητας ανάμεσα στο Sofitel Athens Airport και τον Συνεταιρισμό της Σάμου.

Κάθε σταγόνα Μοσχάτου κλείνει μέσα της την «ψυχή» του ακριτικού νησιού, τις ψηλές κορφές, το θαλασσινό αγέρι του Αιγαίου, το φως του ήλιου, τα μοναδικά αρώματα, τον κόπο και το μεράκι των αμπελουργών.


Όλα αυτά, ο εμπνευσμένος Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, μαζί με τη δημιουργική ομάδα του Sofitel, θα τα αποδώσουν μέσα από γεύσεις, αρώματα και εμπνεύσεις σε μια οινογευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Αυτή τη νύχτα, το κρασί θα αφηγηθεί ιστορίες – και η απόλαυση, θα σας ταξιδέψει…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...