Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

H Daou Family Estates στο Paso Robles επεκτείνεται στην Τοσκάνη

Η Daou Family Estates στο Paso Robles, που ανήκει και λειτουργεί από τους αδελφούς Daniel και Georges Daou, αγόρασε γη στην περιοχή Val d’Orcia της νότιας Τοσκάνης, μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO…

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Το νέο κτήμα της οικογένειας Daou δεν έχει ακόμη ονομαστεί, αλλά η αγορά περιλαμβάνει 70 εκτάρια γης και μια παλιά αγροικία που ονομάζεται Coroglie. Τον επόμενο μήνα, οι αδερφοί Daou θα φυτέψουν 20 εκτάρια αμπέλου με επίκεντρο τις ποικιλίες του Μπορντό Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot. Ο αμπελώνας θα ενσωματώσει βιοδυναμικές αρχές, καθώς και προσεγγίσεις ξηρής καλλιέργειας και βιολογικής καλλιέργειας. Η πρώτη συγκομιδή έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Αναλυτικότερα, ο οινοποιός Daniel Daou επέλεξε το νέο κτήμα από τις ομοιότητες που βρήκε με το ακίνητο στο Paso Robles. «Μας θυμίζει το βουνό Daou στο Paso», εξήγησε. Το ακίνητο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σημεία με υψηλό υψόμετρο, το Monte Cetona και το Monte Amiata, το τελευταίο από τα οποία είναι ένα ηφαίστειο που παραμένει χιονισμένο όλο το χρόνο. Λόγω αυτής της τοποθεσίας, το κατάλυμα έχει μια ημερήσια μετατόπιση 15-20ºC σε μία ημέρα. Τα εδάφη είναι αργιλώδη και ο αμπελώνας θα φυτευτεί σε υψόμετρο περίπου 350μ. Οι αδερφοί Daou σχεδιάζουν να εφαρμόσουν την ίδια στρατηγική πυκνής φύτευσης που χρησιμοποιείται στο Paso: περίπου 6.000-7.000 αμπέλια ανά εκτάριο.

Το κρασί θα ονομάζεται Coroglie, μια ωδή στην αιωνόβια αγροικία στο ομώνυμο ακίνητο. Τα αδέρφια δεν σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα κρασί Val d’Orcia DOC, το οποίο απαιτεί τουλάχιστον 60% Sangiovese στο μείγμα. Τα premium κρασιά θα είναι τα IGT Toscana με παραγωγή 60.000-84.000 (μπουκάλια ετησίως).

Παράλληλα, οι αδερφοί Daou συνεργάζονται με τις αρχές για την αποκατάσταση της παλιάς αγροικίας στο χώρο. Στόχος είναι να γίνει τελικά χώρος γευσιγνωσίας και φτιάχνουν και οινοποιείο. Η κόρη του Daniel, Lizzy Daou, που μόλις μετά από δύο χρόνια στο Château Latour, θα συνεργαστεί στενά με τον πατέρα της στο έργο Val d’Orcia. Εκτός από την οικογένεια Daou, ελπίζουν επίσης να προσλάβουν μια τοπική ομάδα και να προσφέρουν πρακτική άσκηση διεθνώς.

Ο Daniel μάλιστα τόνισε: «Στόχος μας είναι να φέρουμε την ομορφιά και τον οινικό πλούτο της Val d’Orcia, τον οινικό πλούτο της Τοσκάνης.  Κάτι που επιδιώξαμε και παρουσιάσαμε στα μέλη μας, στο εμπόριο και στις 60 χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε.»

Έπειτα, η Daou Family Estates βρίσκεται σε ένα κτήμα 86 εκταρίων στην κορυφή ενός λόφου στην περιοχή Adelaida του Paso Robles στην Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε από τους αδελφούς το 2007 για να αναπτύξει τις δυνατότητες του Cabernet Sauvignon και άλλων ποικιλιών Μπορντό στην περιοχή. Σήμερα το κτήμα προσφέρει στους επισκέπτες μια σειρά από γευστικές εμπειρίες και θέα στο Paso Robles από το όρος Daou. Τα αδέρφια γεννήθηκαν στον Λίβανο και μεγάλωσαν στη νότια Γαλλία. Ο Daniel δήλωσε ότι «είχαν πάντα μια συγγένεια με τον μεσογειακό τρόπο ζωής».

«Ως οικογένεια, έχουμε αναπτύξει τη δική μας τεχνική και τον δικό μας τρόπο. Θέλουμε να πάρουμε όλες τις γνώσεις μας από τα τελευταία 19 χρόνια, να τις ενσωματώσουμε στο έργο μας στην Τοσκάνη. Για να δείξουμε ότι η οικογένειά μας μπορεί να διαπρέψει όχι μόνο στο Πάσο αλλά και πέρα», τόνισε.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...