Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

H οινοπαραγωγική περιοχή Ribera del Duero θα στηριχθεί με 3,6 εκατ. ευρώ

«Αναλαμβάνουμε αυτή τη νέα πρόκληση με την ιδέα να τοποθετήσουμε τη διαδρομή του κρασιού Ribera del Duero ως κορυφαίο οινοτουριστικό προορισμό στην ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα», αναφέρει ο πρόεδρος της περιοχής Miguel Ángel Gayubo.

Η οινοπαραγωγική περιοχή Ribera del Duero της Ισπανίας πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του τοπικού της τουριστικού έργου Wine Route. Τα κεφάλαια, τα οποία αποτελούν μέρος μιας ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φιλτράρεται μέσω της ισπανικής κυβέρνησης σε τοπικές τουριστικές πρωτοβουλίες, θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της βιωσιμότητας και για την περαιτέρω «ψηφιοποίηση» της εμπειρίας των επισκεπτών στην περιοχή.

Ο Miguel Ángel Gayubo, πρόεδρος της Ribera del Duero Wine Route, είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Diario de Castilla y Leónhe ότι είναι «ενθουσιασμένος» για την «άνευ προηγουμένου ευκαιρία» για την περιοχή.

«Αναλαμβάνουμε αυτή τη νέα πρόκληση με την ιδέα να τοποθετήσουμε τη διαδρομή του κρασιού Ribera del Duero ως κορυφαίο οινοτουριστικό προορισμό στην ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα», είπε.

Σύμφωνα με το El Diario de Castilla y León, η περιοχή θα λάβει επιπλέον 1,8 εκατομμύρια ευρώ από ένα περιφερειακό ταμείο στη Σόρια για τη χρηματοδότηση του έργου «Puro Duero, Tierra de Frontera», με στόχο την προώθηση της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και την οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

πηγή: inspain.news

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...