Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Gerard Bertrand, σε 10 χρόνια το 50% των αμπελώνων θα είναι βιολογικοί

Ο Gérard Bertrand, οινοποιός/επιχειρηματίας στο Languedoc της Γαλλίας, στην σελίδα 192 του “La Nature au Coeur” που δημοσιεύθηκε από τον Albin Michel, καλεί τους αναγνώστες του να επεξεργαστούν τις συλλογικές προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από την παρούσα υγειονομική κρίση.

Ο Gerard Bertrand δηλώνει πως ”η αμπελουργία πρέπει να είναι υποδειγματική. Η γεωργία καλείται να θρέφει τους ανθρώπους. Η οινοποιία πρέπει να φέρνει χαρά. Το κρασί ως τρόφιμο έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει. Η νέα τάση στο κρασί έχει να κάνει με την οικολογία και τη χρήση ενέργειας. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται ένοχοι, οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να απομονώσουμε τον άνθρακα μέσω των ζωντανών εδαφών στην αμπελοκαλλιέργεια, την κάλυψη του χόρτου και την «αιχμαλώτιση» της υγρασίας…”

Πιστεύει επίσης ότι το 50% των αμπελώνων θα είναι βιολογικοί σε 10 χρόνια. Υποστηρίζει την άποψη αυτή λέγοντας πως ‘’Αυτό ζητάνε οι καταναλωτές. Το μέλλον είναι βιολογικό. Τα ζιζανιοκτόνα θα είναι τα πρώτα που θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται. Θα απαγορευτούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και έτσι θα υπάρξει εξέλιξη στο 100% της συνολικής έκτασης αμπελώνα.’’

Πηγή vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο κόσμος του κρασιού βρίσκεται σε καμπή. Η μείωση της κατανάλωσης, οι ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης και οι αλλαγές στις αξίες των καταναλωτών ωθούν τα οινοποιεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της 36ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που φέτος φιλοξενείται στη Σάμο, η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θέατρου Αιγαίου παρουσιάζει την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στον...

REPORTS

Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν και το καλύτερο για το ελληνικό κρασί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, γεγονός το οποίο...

REPORTS

Στο διεθνές συνέδριο Tomorrow Tastes Meditarranean στην Καλαμάτα (13-14 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη παρουσίαση και προβολή οίνων της Μεσσηνίας στα πλαίσια του προγράμματος...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...