Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το κτήμα Σκούρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με ένα συλλεκτικό κρασί

Το κτήμα Σκούρα για να τιμήσει και να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση διοργανώνει μια συλλεκτική εμφιάλωση ενός κρασιού που συμπληρώνει 21 χρονιές και θα διατεθεί ως συλλεκτική κασετίνα, μαζί με ένα βιβλίο με 21 Ιστορίες από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη.

Το Κτήμα Σκούρα ανέθεσε στο εργαστήριο συλλεκτικών βιβλιοδεσιών και ειδικών εκδόσεων του Μπάμπη Λέγγα, το σχεδιασμό και τη κατασκευή μιας χειροποίητης, πανόδετης, υψηλής αισθητικής, αριθμημένης κασετίνας και ένα βιβλίο, με 21 Ιστορίες, από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη. Εκεί βρήκε τη θέση της η φιάλη ενός μοναδικού κρασιού με όνομα,«21 χρονιές».

Μια επετειακή εμφιάλωση εμπνευσμένη από τον Λαβύρινθο, όπου 21 διαδοχικές χρονιές «Μέγας Οίνος» αναμείχθηκαν, ξεκινώντας 21 χρόνια πριν να ετοιμάζονται για την μεγάλη αυτή γιορτή. Ένας καίριος Λαβύρινθος, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών όπου οι 21 χρονιές (1999-2020), παλαιωμένες στις ιδανικές συνθήκες, είναι έτοιμες να τιμήσουν, να δώσουν πνοή, να εμπνεύσουν, να απελευθερώσουν τη γεύση της υπομονής, της Επανάστασης, της Ελευθερίας.

Αποτελεί λοιπόν, ένα σπουδαίο εγχείρημα του Κτήματος Σκούρα, μια απόπειρα που σκοπό έχει την ανακάλυψη· εκείνη που μας φέρνει κοντά με τις καταβολές μας, μας αφήνει να στοχαστούμε το παρελθόν και να οραματιστούμε το μέλλον και συνθέτει την εθνική μας ταυτότητα. Το βιβλίο θα επιτρέψει στον αναγνώστη να απολαύσει τον πηγαίο «απελέκητο» λόγο του στρατηγού Μακρυγιάννη και το κρασί, βαθύ κόκκινο, πορφυρό, στο χρώμα της επανάστασης μας καλεί να ανακαλύψουμε τις 21 χρονιές από τις οποίες είναι φτιαγμένο. Ώριμο αλλά και νέο ταυτόχρονα, με δύναμη και πολυπλοκότητα μας δίνει την αίσθηση ότι θα κρατήσει για πάντα. Και το κρασί και η γιορτή.

Με αυτόν το τρόπο το Κτήμα Σκούρα πανηγυρίζει την παρατεταμένη διαδικασία παλαίωσης οίνων και συμβάντων και μας καλεί να ζήσουμε και να γευτούμε παρέα αυτές τις συγκυρίες.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αριθμοί 1-50 θα κρατηθούν από το Κτήμα Σκούρα για να διατεθούν σε ιδιαίτερους σκοπούς. Πιο συγκεκριμένα, με την βοήθεια, την εμπειρία και την ευγενική χορηγία του Ελληνικού οίκου δημοπρασιών «Βέργος» θα διεξαχθεί δημοπρασία όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η επετειακή κασετίνα θα κυκλοφορήσει σε 1000 αριθμημένες συσκευασίες από τις οποίες 300 θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά στα μέσα Μαρτίου, 400 στην αγορά της ομογένειας τον Μάιο και οι τελευταίες 300, το μήνα Οκτώβριο του έτους 2021. Η διάθεση θα γίνει σε επιλεγμένες κάβες και e-shop της χώρας.

Την αποκλειστική διακίνηση θα αναλάβει η Αίολος Α.Ε. (www.aioloswines.gr, 21 0983 7638, aiolos-orders@aioloswines.gr)

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...