Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

EΚΑΤΟ, ένα κόκκινο κρασί από Μοσχοφίλερο του οινοποιείου Τρουπή

Το οινοποιείο Τρουπή πρωτοπορεί και δημιουργεί το πρώτο κόκκινο κρασί από το Μοσχοφίλερο, μια «γκρι» (ή ερυθρωπή) ποικιλία, που μέχρι στιγμής μας έχει δώσει εξαιρετικά αφρώδη λευκά, λευκά ξηρά και ροζέ ξηρά κρασιά.

«Ekato», γιατί τόσες είναι οι μέρες που παραμένει ο μούστος σε επαφή με τους φλοιούς (αντί των 10-20 ημερών, που παραμένουν τα περισσότερα κρασιά από ερυθρές ποικιλίες). Η ζύμωση γίνεται από τις αυτόχθονες ζύμες, οι παρεμβάσεις είναι ελάχιστες ενώ εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Έχει λαμπερό και απαλό κόκκινο χρώμα. Το άρωμα του είναι εντυπωσιακό, με κυρίαρχα τα ανθικά στοιχεία του τριαντάφυλλου, που συνδυάζονται όμορφα με τα φρούτα όπως το ρόδι και το καρπούζι. Στο στόμα είναι ευχάριστο, με απαλές τανίνες και αναζωογονητική οξύτητα, που καταλήγουν σε μια τριανταφυλλένια επίγευση που διαρκεί. Απολαύστε το δροσερό, στους 12-14⁰C.


Ταιριάζει ιδανικά με κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, χοιρινό ψητό αλλά και ψάρια αλά σπετσιώτα. Δώστε άλλη νότα σε ένα χαλαρό βράδυ συνδυάζοντας το με γραβιέρα και δεν θα χάσετε!

Πηγή: athinorama

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.