Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

EΚΑΤΟ, ένα κόκκινο κρασί από Μοσχοφίλερο του οινοποιείου Τρουπή

Το οινοποιείο Τρουπή πρωτοπορεί και δημιουργεί το πρώτο κόκκινο κρασί από το Μοσχοφίλερο, μια «γκρι» (ή ερυθρωπή) ποικιλία, που μέχρι στιγμής μας έχει δώσει εξαιρετικά αφρώδη λευκά, λευκά ξηρά και ροζέ ξηρά κρασιά.

«Ekato», γιατί τόσες είναι οι μέρες που παραμένει ο μούστος σε επαφή με τους φλοιούς (αντί των 10-20 ημερών, που παραμένουν τα περισσότερα κρασιά από ερυθρές ποικιλίες). Η ζύμωση γίνεται από τις αυτόχθονες ζύμες, οι παρεμβάσεις είναι ελάχιστες ενώ εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Έχει λαμπερό και απαλό κόκκινο χρώμα. Το άρωμα του είναι εντυπωσιακό, με κυρίαρχα τα ανθικά στοιχεία του τριαντάφυλλου, που συνδυάζονται όμορφα με τα φρούτα όπως το ρόδι και το καρπούζι. Στο στόμα είναι ευχάριστο, με απαλές τανίνες και αναζωογονητική οξύτητα, που καταλήγουν σε μια τριανταφυλλένια επίγευση που διαρκεί. Απολαύστε το δροσερό, στους 12-14⁰C.


Ταιριάζει ιδανικά με κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, χοιρινό ψητό αλλά και ψάρια αλά σπετσιώτα. Δώστε άλλη νότα σε ένα χαλαρό βράδυ συνδυάζοντας το με γραβιέρα και δεν θα χάσετε!

Πηγή: athinorama

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...