Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Cuvee III White

ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

CUVEE III WHITE

01

Λευκό Ξηρό

Aπό ορεινούς αµπελώνες των Καλαβρύτων προέρχεται η πρώτη ύλη για το λευκό blend Cuvee III από το Κτήµα Μέγα Σπήλαιο. Η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο, δύο χαρισµατικές ποικιλίες του ελληνικού αµπελώνα, συνδυάζονται σε ένα ιδιαίτερο χαρµάνι µε το Chardonnay και δηµιουργούν ένα ιδιαίτερο κρασί. Μέσα από ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο ζυµώνουν σε µικρές δεξαµενές και ωριµάζουν µε τις οινολάσπες, ενώ το Chardonnay ζυµώνει σε βαρέλια αποκτώντας πλούσιο και λιπαρό χαρακτήρα. Το υψόµετρο των αµπελώνων που αγγίζει τα 900 µέτρα, προικίζει το κρασί µε δροσερή οξύτητα και εκφραστικό αρωµατικό χαρακτήρα µαζί µε άφθονη cool climate δροσιά, νεύρο, στρογγυλάδα, εξαιρετική καθαρότητα και πιπεράτη τσαχπινιά. Στις γευστικές αρµονίες του Cuvee III ανήκουν όλες οι πράσινες πλούσιες σαλάτες, τηγανιτό κοτόπουλο, λευκή αστακοµακαρονάδα αλλά και ζυµαρικά µε λευκή σάλτσα.

ΧΑΡΤΗΣ

ΑΧΑΪΑ

GRAPES

Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

«Για να κάνεις ένα πολύ μεγάλο κρασί, πρέπει να εντοπίσεις τον τόπο παραγωγής, τον κλώνο, και μαζί με όλα αυτά τους κατάλληλους τρόπους οινοποίησης...

REPORTS

Ο αμπελοοινικός κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής, η οποία απειλεί τις παραδοσιακές πρακτικές και τις γεωγραφικές ενδείξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

REPORTS

Ένα ευρύ σχέδιο στήριξης για τον αμπελοοινικό τομέα της ΕΕ έχει προταθεί από την Κομισιόν για την αντιμετώπιση σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί,...

REPORTS

Η ανθεκτικότητα του αμπελοοινικού τομέα και η υιοθεσία νέων τεχνολογιών είναι το βασικό θέμα της επερχόμενης 23ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Άμπελου και...