Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αυξημένη παραγωγή και εξαιρετική ποιότητα στον φετινό τρύγο του Α.Σ Λήμνου

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη κατά 30% περίπου, αποτέλεσμα των ικανοποιητικών βροχοπτώσεων του χειμώνα.

default

Οι ήπιες θερμοκρασίες του καλοκαιριού διατήρησαν τις οξύτητες σε πολύ καλά για την ποικιλία επίπεδα, και συντέλεσαν στην ανάπτυξη των πλούσιων πρωτογενών αρωμάτων του Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Δεν παρατηρήθηκαν μυκητολογικές προσβολές τόσο στη συμβατική όσο και στη βιολογική καλλιέργεια, ως συνέπεια της σωστής καταπολέμησης τους αλλά και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο τρύγος του Λημνιού διήρκεσε από τις 9 ως τις 11 Σεπτεμβρίου με αύξηση της παραγωγής  σε σχέση με τον τρύγο του 2024, ενώ η υγιεινή κατάσταση των σταφυλιών ήταν όπως και στο Μοσχάτο εξαιρετική. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην ανάπτυξη του τυπικού χαρακτήρα της ποικιλίας, δίνοντας κρασιά με πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων και πολύ καλή δομή.

Σε γενικές γραμμές, ο τρύγος κύλησε ομαλά, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα, ενώ το θετικό στοιχείο είναι η αύξηση της παραγωγής που βοηθά τον ΑΣ Λήμνου-Η Ένωση να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση των κρασιών που παράγει.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...