Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Aντίστροφη μέτρηση για τα 10 κορυφαία κρασιά από τη λίστα TOP 100 του Wine Spectator

Τη λίστα με τα 10 κορυφαία κρασιά του 2023 θα αποκαλύψει το διάσημο οινικό περιοδικό Wine Spectator, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο, από το 1988, οι συντάκτες του Wine Spectator ερευνούν τα κρασιά που αξιολογήθηκαν τους προηγούμενους 12 μήνες και επιλέγουν τα κορυφαία 100, με βάση την ποιότητα, την αξία, τη διαθεσιμότητα και τον ενθουσιασμό. Αυτή η ετήσια λίστα τιμά επιτυχημένα οινοποιεία, περιοχές και σοδειές σε όλο τον κόσμο.

Από το ντεμπούτο, το 1988, το περιοδικό αξιολογεί νέες περιοχές, σταφύλια και στυλ εντάσσοντας τα στη λίστα με τα Top 100, όπου οι συντάκτες της έκδοσης επιλέγουν τα πιο συναρπαστικά κρασιά από τα χιλιάδες που εξέτασαν με γευστικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. «Αυτά τα κρασιά αποτελούν μια ποικιλόμορφη ομάδα – που κυμαίνονται από αναδυόμενες ετικέτες και περιοχές έως παραδοσιακά κτήματα που εξερευνούν νέες κατευθύνσεις – και όλα δημιουργούν τον ενθουσιασμό που ονομάζουμε “X-factor”», αναφέρουν οι συντελεστές της έκδοσης. Μάλιστα, ξεκαθαρίζουν ότι στα κριτήρια επιλογής είναι η ποιότητα (με βάση τη βαθμολογία), η αξία (βάσει της τιμής) και η διαθεσιμότητα (με βάση τον αριθμό των κιβωτίων που είτε έγιναν είτε εισήχθησαν στις ΗΠΑ). Αυτά τα κριτήρια εφαρμόζονται στα κρασιά που βαθμολογούνται με εξαιρετική βαθμολογία (90 βαθμοί ή υψηλότεροι στην κλίμακα 100 βαθμών του Wine Spectator) κάθε χρόνο για τον προσδιορισμό των κορυφαίων 100.

«Καθώς πολλά κρασιά παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες και δεν είναι διαθέσιμα σε κάθε αγορά, το Top 100 μας δεν είναι μια «λίστα αγορών», αλλά μάλλον ένας οδηγός για τα οινοποιεία που πρέπει να παρακολουθήσετε στο μέλλον – μια αντανάκλαση των παραγωγών και των κρασιών.», αναφέρει το Wine Spectator, λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια της διάσημης λίστας τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.