Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μειωμένη κατά 9% η ιταλική συγκομιδή, αλλά πρώτη παγκόσμια παραγωγός οίνου η Ιταλία

Η ζήτηση για Prosecco συνεχίζεται αμείωτη.

Σύμφωνα με την Ciatti, οι πωλήσεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 31,5%.

“Λίγο αλλά καλό, μερικές φορές εξαιρετικό, σε ένα πλαίσιο αγοράς σε ισχυρή ανάκαμψη”. Αυτή είναι η συνολική εκτίμηση, σε αυτό το στάδιο, του τρύγου 2021 στην Ιταλία, που παρουσιάστηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τους Assoenologi, Ismea και UIV.

Επηρεασμένη, όπως και η Γαλλία, από σοβαρούς ανοιξιάτικους παγετούς, αλλά και από ξηρασία και καύσωνα το καλοκαίρι, η Ιταλία κατάφερε ωστόσο να αποφύγει τα χειρότερα φέτος. Οι τρέχουσες προβλέψεις, που συγκεντρώθηκαν από τους τρεις οργανισμούς Assoenologi, Ismea και UIV, δείχνουν παραγωγή 44,5 εκατομμυρίων εκατόλιτρων το 2021, μειωμένη κατά 9% σε σύγκριση με το 2020 (49 Mhl). Αυτό επιτρέπει στην Ιταλία να διατηρήσει τη θέση της ως η κορυφαία χώρα παραγωγός στον κόσμο, μπροστά από την Ισπανία, η παραγωγή της οποίας αναμένεται να είναι περίπου 39-40 Mhl το 2021. Μέχρι σήμερα, περίπου το 35% των σταφυλιών έχουν συγκομιστεί. Μεταξύ τέλους Αυγούστου και πρώτης εβδομάδας Σεπτεμβρίου, οι πρώτες ποικιλίες (chardonnay, pinot, savvignon) συγκομίστηκαν στις περισσότερες παραγωγικές περιοχές. Η συγκομιδή είναι σε πλήρη εξέλιξη με μικρή καθυστέρηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη Οκτωβρίου, ή ακόμα και στις αρχές Νοεμβρίου.

Καλές προοπτικές για την επόμενη περίοδο

Η πτώση των όγκων σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των αγορών, εγχώριων και ξένων, υπόσχεται να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών. “Το κρασί βγήκε από τη δοκιμασία της Covid-19 με το κεφάλι ψηλά”, δήλωσε ο Fabio Del Bravo, επικεφαλής του τμήματος υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης στο Ismea. «Αυτός που, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ήταν ένας από τους πιο επηρεαζόμενους τομείς, λόγω της έντονης έκθεσής του, ήταν ο τομέας της φιλοξενίας και οι ξένες αγορές, οι οποίες επέδειξαν μια εξαιρετική ικανότητα προσαρμογής. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλές εταιρείες, πρέπει να σημειωθεί ότι η κρίση έδω

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...