Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Περιμένοντας τα Λευκά», masterclass για την εξέλιξη λευκών οίνων στο χρόνο

Στο πλαίσιο των οινικών εκδηλώσεων «ΒορΟινά» η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» έχει προγραμματίσει μία σειρά από προτάσεις προς το κοινό.

«Περιμένοντας τα Λευκά» είναι ο τίτλος του διαδραστικού masterclass οινογνωσίας και οινογευσίας, με τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, μία σπουδή πάνω στη δυναμική κορυφαίων λευκών οίνων της Βόρειας Ελλάδας.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 18:30-21:00 (ώρα προσέλευσης 18:15), στην αίθουσα “Garden Hall” του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Ο τίτλος “Περιμένοντας τα Λευκά” διαπραγματεύεται την αξία της αναμονής των λευκών οίνων στο χρόνο εφόσον η δυνατότητα της εξέλιξής τους δικαιώνει αυτή την επιλογή.

Στο masterclass, o Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW έχοντας στη διάθεσή του για σπουδή μερικές από τις πλέον κορυφαίες ετικέτες λευκών οίνων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, θα διαπραγματευτεί τη δυναμική τους, με τρόπο διαδραστικό ως προς τους συμμετέχοντες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, ενώ ισχύουν όλοι οι κανονισμοί που αφορούν τους κλειστούς χώρους, με αποστάσεις, ατομικό τραπέζι και ατομικό εξοπλισμό για τη γευστική δοκιμή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης το οποίο θα ελεγχθεί κατά την προσέλευση (ώρα 18:15).

Κόστος ανά άτομο: 35€

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής που υπάρχει στον σύνδεσμο: shorturl.at/jCQY6 ή από τα ΝΕΑ στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φίλους του κρασιού!

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.