Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στροφή σε ιδιόκτητους αμπελώνες κάνει το Κτήμα Λαφαζάνη

Σημαντική στροφή κάνει το τελευταίο διάστημα ως προς την φιλοσοφία παραγωγής των σταφυλιών που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των κρασιών του το Κτήμα Λαφαζάνη, όπως λέει στο Winetrails ο επικεφαλής του Κτήματος, Σπύρος Λαφαζάνης. «Σταδιακά κατά τα τελευταία πέντε χρόνια καταλάβαμε ότι ένα μέρος των σταφυλιών που χρησιμοποιούμε, πρέπει να είναι δικής μας παραγωγής για να το ελέγχουμε πλήρως.

Κείμενο: Γιώργος Λαμπίρης

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Έτσι, αγοράσαμε σημαντικά κομμάτια γης και καλλιεργούμε με ιδιαίτερα επιμελημένο τρόπο», εξηγεί.

Στις αποκτηθείσες εκτάσεις καλλιεργούνται ποικιλίες όπως ο Ροδίτης Αλεπού, τον οποίο ο κύριος Λαφαζάνης χαρακτηρίζει ως τη βάση για πολύ ποιοτικά κρασιά. Επίσης ευδοκιμεί η Κυδωνίτσα, την οποία ο Σπύρος Λαφαζάνης και τα παιδιά του Αθηνά και Βασίλης αντιμετωπίζουν ως μία ανερχόμενη ποικιλία και φέτος θα είναι ο πρώτος της τρύγος, ενώ και το Μαυροτράγανο βρίσκεται μεταξύ των ποικιλιών που αναπτύσσονται στα ιδιόκτητα κτήματα. «Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε και μία αρκετά μεγάλη έκταση Μαλαγουζιάς, ποικιλία στην οποία οι ανάγκες μας είναι σημαντικές καθώς δεν επαρκούν οι ποσότητες που λαμβάνουμε από τους εξωτερικούς συνεργάτες, ενώ επικεντρώνουμε και στο Αγιωργίτικο».

Στα πλάνα του Κτήματος Λαφαζάνη είναι να δημιουργήσει προσεχώς και ξενώνες, επενδύοντας στον οινοτουρισμό, όπως λέει ο κύριος Λαφαζάνης.

Στις προτεραιότητες εντάσσονται και οι εξαγωγές, με τον Σπύρο Λαφαζάνη να λέει χαρακτηριστικά ότι «έχουμε δοκιμαστεί με θετικά αποτελέσματα στο εξωτερικό», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το Κτήμα μπορεί να κινηθεί περαιτέρω θετικά σε αυτόν τον τομέα, με κρασιά που προσφέρουν καλή σχέση ποιότητας – τιμής.

Ετήσια επεξεργασία σταφυλιών

Νεμέα: 2,5 εκατ. κιλά

Μεσσηνία: 2,5 εκατ. κιλά

Παραγωγή κτήματος: 1,5 εκατ. φιάλες

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...