Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η κοιλάδα Itata της Χιλής μπορεί να περηφανεύεται για το νέο συνεταιρισμό μαμούθ

Η νότια περιοχή της Χιλής, η κοιλάδα της Itata, αναμένεται να ενισχυθεί στο μέλλον, καθώς το Ινστιτούτο Γεωργικής Ανάπτυξης (INDAP) της χώρας ανακοίνωσε μια δημόσια – ιδιωτική πρωτοβουλία με τη δασική εταιρεία Arauco για την δημιουργία ενός οινοποιητικού συνεταιρισμού αξίας 500.000 λιρών στην περιοχή.

Η εγκατάσταση του Arauco Hacienda Cucha Cucha, στην καρδιά της περιοχής (35 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης) στη βόρεια όχθη του ποταμού Ñuble, κοντά στην Itata, προβλέπεται να φιλοξενήσει 134 μικρούς αμπελουργούς και οινοπαραγωγούς. Ο λεγόμενος μεγάλος συνεταιρισμός θα λειτουργήσει με τον τίτλο Cooperative Agrícola Vitivinícola Vinos del Valle del Itata (Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελουργίας της κοιλάδας Itata), μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο που πέρασε.

Η κοιλάδα Itata είναι γνωστή για τις φυτεύσεις παλαιών ποικιλιών αμπέλου στα Moscatel (Μοσχάτο της Αλεξάνδρειας), País (Mission) και Cinsaut, στις οποίες δραστηριοποιούνται μικρά οινοποιεία και αγρότες.  Ήταν μια από τις πρώτες περιοχές που καλλιέργησαν αμπέλι στην χώρα (σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την άφιξη των Ισπανών κατακτητών) και, σύμφωνα με το Arauco, η κοιλάδα διαθέτει περίπου 22.000 στρέμματα αμπελώνα μεταξύ 5.500 μικροκαλλιεργητών.

Σύμφωνα με τον εθνικό διευθυντή του INDAP, Carlos Recondo, «το έργο θα επέτρεπε την ανάπτυξη της αμπελουργίας μικρής κλίμακας στην κοιλάδα Itata. Ας ελπίσουμε πως το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές της χώρας και αυτός θα είναι ένας ακόμα λόγος για να αναπτυχθεί περαιτέρω η δύναμη της κοιλάδας Itata.»

«Ο βασικός σκοπός της συμφωνίας είναι οι οινοπαραγωγοί!» είπε ο επικεφαλής του νέου συνεταιρισμού, Marlene González. «Καθώς γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό πως η πώληση των σταφυλιών δεν είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, εκεί που μπορείς να διεκδικήσεις μια καλύτερη αξία είναι στην παραγωγή κρασιού. Αυτό είναι το σημείο που στοχεύει ο μεγάλος συνεταιρισμος.»

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...