Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η τελική κατάταξη ένταξης δικαιούχων για πράσινο τρύγο

Μετά την ολοκλήρωση του µέτρου οι τελικοί δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση πληρωµής στις αρµόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής το αργότερο έως την 9η Ιουλίου 2021.

Copyright-©-Tomas-Castelazo

Μετά την ολοκλήρωση των επιτόπιων ελέγχων οριστικοποιήθηκε η τελική κατάταξη των δικαιούχων στο μέτρο της Πρώιμης Συγκομιδής και έγιναν τελικά δεκτές όλες οι επιλέξιμες αιτήσεις, χωρίς να υπάρξει πλαφόν κατώτερης βαθμολογίας.

Με βάση την υπ’ αρ. 1686/168506/28.6.2021 εγκύκλιο του τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών, διατίθεται ποσό 1.504.823,10 € από το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης (έναντι αρχικού προϋπολογισμού 369.000 €), για 5.827,2 στρέμματα που αφορά 1285 δικαιούχους σε όλη την επικράτεια.

Για μια ακόμη χρονιά (δεύτερη συνεχή) ο νομός στον οποίο έγιναν οι περισσότερες αποδεκτές αιτήσεις είναι ο νομός Κορινθίας με 1.822,60 στρέμματα και προϋπολογισμό 537.696,60 €. Να τονισθεί ότι στην πρωτιά συμβάλλει η ελκυστική τιμή αποζημίωσης ανά στρέμμα τόσο της ποικιλίας Αγιωργήτικο (306,50 €), όσο και της ποικιλίας Ροδίτη (305 €). Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο σε κατάταξη νομό Αρκαδίας αφού ο πράσινος τρύγος για το Μοσχοφίλερο αποζημιώνεται με 310 € το στρέμμα.

Η κατάταξη με βάση τον νομό και τον προϋπολογισμό με αύξουσα σειρά έχει ως εξής:

Ο προϋπολογισμός καλύφθηκε από τα αναπορρόφητα κονδύλια των μέτρων του Εθνικού Φακέλου της Αναδιάρθρωσης, των Επενδύσεων και της Προβολής Προώθησης σε Τρίτες Χώρες.

Το μέτρο της Πρώιμης Συγκομιδής, από του χρόνου και στο εξής θα αποτελεί «μόνιμο» μέτρο στο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης με αρχικό προϋπολογισμό τα 500.000 € και προφανώς με προοπτικές αύξησης στο επίπεδο πιθανόν των επιλέξιμων αιτημάτων, ενισχύοντας έστω με αυτή την οξύμωρη διάσταση τον πολύπαθο πρωτογενή τομέα.

Ολόκληρο το έγγραφο βρίσκεται εδώ

 

Πηγή ΚΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...