Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η σοδειά 2020 αποδεικνύεται κορυφαία για το Bordeaux

Η σοδειά του 2020 για την περιοχή του Bordeaux στη Γαλλία πήρε τα εύσημα με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις κριτικές των συνεργατών του Wine Lister.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/

«Βασισμένοι σε παρόμοιες βαθμολογίες από προηγούμενες σοδειές (2018, 2016 και 2015), οι παραγωγοί θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αύξηση τιμών σε αυτή τη καμπάνια», δηλώνει η πλατφόρμα ετήσιας ανάλυσης “Bordeaux Study” έπειτα από παρουσίαση των αποτελεσμάτων της.

Με τους περισσότερους γευσιγνώστες να συμφωνούν ότι το 2020 συμπληρώνεται – όπως περιέγραψε ο Gavin Quinney – ως ένα ωραίο τρίπτυχο των 2018, 2019 και 2020, στο ετήσιο δελτίο τρύγου του Bordeaux για το περιοδικό Harpers, που δείχνει μικρότερη πυκνότητα στο σταφύλι σε σχέση με το 2019. Το 2020 φανερώνει κρασιά υψηλής ποιότητας με ωραία έκφραση του terroir ανάμεσα στις premium ετικέτες.

Συμπληρώνεται «πολύ ωραία φρεσκάδα» που οι προηγούμενοι τρύγοι, διαμορφώνουν «την τρίτη σε μια μεγάλη τριλογία από σοδειές του Bordeaux» αλλά «χωρίς να φτάνει τα ύψη του 2019».

Οι κριτικοί Antonio Galloni and Neil Martin στην μελέτη του Wine Lister συμπληρώνουν «υπάρχει εξέλιξη στην οινοποίηση τα τελευταία 10 χρόνια» με τους παραγωγούς να επικεντρώνονται σε αμπελουργικές πρακτικές που φέρνουν «φρεσκάδα και ενέργεια στο φρούτο», αντί για απλή επικέντρωση στην ωριμότητα.

Όσον αφορά τις τιμές, η έρευνα πρότεινε το εξής: ενώ οι παραγωγοί ίσως να νιώθουν πιο “τολμηροί” φέτος μετά την ανακατάταξη της «χωρίς προηγούμενο χρονιάς του 2019», θα πρέπει να παραμείνουν σχετικά επιφυλακτικοί με τις τιμές του 2020 για να συνεχιστεί το ενδιαφέρον που ξεκίνησε από την καμπάνια του 2019 από μεριάς καταναλωτών.

«Η σοδειά του 2020 φτάνει τον πιο υψηλό μέσο όρο στις βαθμολογίες ποιότητας για τις τελευταίες σοδειές, κερδίζοντας 5, 9 και 10 πόντους περισσότερο από τις ήδη υψηλές βαθμολογίες των 2019, 2016 και 2015 αντίστοιχα,» ενημερώνει η σχετική Μελέτη.

 

Πηγή harpers.co.uk

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.