Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Nέα τεχνολογία, κρασιά που παλαιώνουν σε δοχεία εκτυπωμένα σε 3D

Καινοτομία στο Blayais της Γαλλίας, ένας οινοποιός μόλις έλαβε δύο κεραμικά δοχεία εκτυπωμένα σε 3D στη Limoges. Στη περιοχή Côtes-du-Rhône, ένας άλλος παραγωγός περιμένει ένα αντίγραφο με αιχμηρό πάτο.

Δίπλα στη Limoges, η εταιρεία Biopythos ήταν η πρώτη που κατάφερε να εμπορευματοποιήσει πορσελάνινα δοχεία. «Χάρη στην εκτύπωση 3D, μπορούμε πλέον να διανέμουμε πολύ γρήγορα και κεραμικά δοχεία όλων των μεγεθών και σχημάτων», αναφέρει ο Quentin Joly, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας.

Ευελιξία και δραστικότητα

‘’Με την τρισδιάστατη εκτύπωση, μπορούμε σε λίγες μέρες να στείλουμε τα δοχεία στα οινοποιεία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε πλέον είναι να επεξεργαστούμε ένα αρχείο έτσι ώστε να σχεδιάσουμε δοχεία διαφορετικών όγκων και σχημάτων. Η ζύμη που βγαίνει από το μηχάνημα στη συνέχεια στεγνώνει και ψήνεται, όπως συμβαίνει με την παραδοσιακή διαδικασία, κάτι το οποίο μας επιτρέπει να προτείνουμε διαφορετικές διαπερατότητες στους οινοπαραγωγούς”, αναφέρει ο Quentin Joly.

Στις 19 Μαΐου, ένα δοχείο με αιχμηρό πάτο τυπώθηκε στο εργαστήριο 3D Minerals για έναν οινοπαραγωγό στο Ροδανό, ο οποίος σκοπεύει να το θάψει στην άμμο για να προσδώσει “νέα ενέργεια” στο κρασί. “Είχε ήδη αμφορείς που προμηθευόταν από την Γεωργία, διαδικασία πολύ πιο περίπλοκη από άποψη εφοδιαστικής”.

Για τη βελτιστοποίηση της χωροταξικής διάταξης των οινοποιείων, ο Quentin Joly ενημερώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να σχεδιάσει τετράγωνες δεξαμενές.

Πηγή vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.