Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πλατινένιο βραβείο στα TEXSOM για το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο

Συνεχίζοντας την αξιοσημείωτη πορεία του στους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 2019 βραβεύθηκε με Πλατινένιο Βραβείο στον διαγωνισμό TEXSOM International Wine Awards, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν μόλις.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη διάκριση που μόλις 89 κρασιά έλαβαν φέτος.

Περισσότερες από 2.300 ήταν οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό, κρασιών από όλο τον κόσμο. Ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός TEXSOM IWA αναγνωρίζεται ως ο πιο επιλεκτικός διαγωνισμός στις ΗΠΑ εξαιτίας και των κριτών με διεθνή αναγνώριση που συμμετέχουν.

Περιγραφή κρασιού

Το ιδιαίτερο ύφος του Ασύρτικου της ηπειρωτικής Ελλάδας εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στο Ήδυσμα Δρυός, χαρίζοντας ένα αρωματικό χαρμάνι λευκόσαρκων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών.

Στο στόμα η οξύτητα ισορροπεί με την λιπαρότητα χαρίζοντας πληρότητα και γευστική ισορροπία. Το bâtonnage κατά την ωρίμανση γεμίζει το στόμα και εμπλουτίζει την αρωματική παλέτα.

Συνδυάζεται ιδανικά με οστρακοειδή, λιπαρά ψάρια και φιλέτα λευκού κρέατος και αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιδέχεται παλαίωση.

Το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη δυτική όχθη του Νείλου, κοντά στο Λούξορ, αποκάλυψαν σημαντικά στοιχεία για το ρόλο που έπαιζε το κρασί στις αρχαίες αιγυπτιακές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2025 έρχεται το Thessaloniki Wine and Spirits Trophy που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο chef Patron Πέτρος Δήμας και η ομάδα του Makris Athens by Domes, που έλαβε πριν λίγες μέρες το πρώτο του αστέρι Michelin, συναντούν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Η ζωή µου είναι µια συνεχής επένδυση στην τελειότητα και σε αυτόν εδώ τον τόπο µπορώ να τελειοποιήσω το ταξίδι µου στον κόσµο του...

REPORTS

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το επιστημονικό περιοδικό OENO One εξετάζει πώς η ωριμότητα των σταφυλιών και ο χρόνος συγκομιδής επηρεάζουν τη χημική...