Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μικρή αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής κρασιού το 2025 προβλέπει ο OIV

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) δημοσίευσε τις πρώτες του προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2025. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συνολική παραγωγή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 228 και 235 εκατομμυρίων εκατόλιτρων, με μέσο όρο τα 232 εκατομμύρια. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 3% σε σχέση με τη χαμηλή σοδειά του 2024, αν και παραμένει 7% χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

Η Ιταλία διατηρεί την πρωτιά ως ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού παγκοσμίως με 47,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα, ακολουθούμενη από τη Γαλλία (35,9 εκατ. hl) και την Ισπανία (29,4 εκατ. hl). Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στην τέταρτη θέση, ενώ η Αυστραλία ανακτά την πέμπτη μετά από μια ασθενή περσινή χρονιά. Η Αργεντινή βρίσκεται στην έκτη θέση, αποτελώντας τον σημαντικότερο παραγωγό της Νότιας Αμερικής.

Παρά τις διαφοροποιήσεις ανά περιοχή, ο OIV εκτιμά ότι η αγορά θα παραμείνει σε ισορροπία, καθώς η συγκρατημένη αύξηση της παραγωγής αναμένεται να συμβάλει στη σταθεροποίηση των αποθεμάτων. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται κρίσιμη, δεδομένης της μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις.

Οι τελικές εκτιμήσεις για το 2025 θα παρουσιαστούν από τον OIV στο ετήσιο απολογιστικό του δελτίο «State of the World Vine and Wine Sector» μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2026.

Δείτε αναλυτικά τις πρώτες εκτιμήσεις του OIV για το 2025 ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ονομασία Προέλευσης Cava DO προχωρά σε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την κορυφή της ποιοτικής ιεραρχίας του αφρώδους οίνου, με τη διαδικασία αξιολόγησης...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρτογραφεί ένα μέλλον λιγότερο θορυβώδες σε όγκους, αλλά πιο απαιτητικό σε ουσία για το ευρωπαϊκό κρασί. Στην έκθεση EU Agricultural Outlook...

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...